Рецензія на серіал «Ехо»

CREDIT: Marvel Studios

Перший серіал кіновсесвіту Marvel із «дорослим» рейтингом TV-MA (18+) і черговий провал медіафраншизи в усіх аспектах. Той момент, коли маючи занижені очікування проєкт не може виправдати навіть їх. Пройдемося коротко по ґрунтовним недолікам шоу, яке я абсолютно не раджу до перегляду. Тільки у профілактичних цілях, щоб ваші смакові рецептори сприйняття кінематографу відчули нотки кепського продукту, в певній мірі оновили маркери, і ви могли краще формувати свою «винну карту» неначе сомельє.

· мовою оригіналу: Echo
· 5 епізодів (37-51 хв)
· IMDb: 6,1 / Trakt: 6,1
· реліз: 9 січня 2024 (Disney+, Hulu)
· трейлер

CREDIT: Marvel Studios

Сюжетно творці обіцяли максимально приземлений і реалістичний сеттинг, а у підсумку вплели в історію фантастичні елементи. Що ж, можливо початковий задум змінився, стиль відтворення дійсності абсолютно не є проблемою. Проте шоу не показує виразного і поетапного становлення героїні, адже якщо ви додали фактичного «бога з машини» з усією цією лінією зову предків з суперсилою багатолітнього роду племені Чокто, корінного народу індіанців південного сходу Північної Америки, то хоча б підведіть сценарно Маю Лопез до набуття і пізнання своїх сил. Цього не зроблено, розв'язка та всі проблеми вирішуються звичайною магією, вірою і волею максимально ліниво прописаного сюжету.

CREDIT: Marvel Studios

За п'ять епізодів майже нічого не відбувається, такий перебіг подій можна було укласти в декілька серій, вирізавши левову частку непотрібних флешбеків, які абсолютно не працюють на історію. Зрозуміло, що провина за винищення корінного населення і спокутування помилок минулого вирує в інфопросторі та нинішніх творах США, але це може бути зроблено якісно, наприклад, як у нещодавній кримінальній драмі «Вбивці квіткової повні» Мартіна Скорсезе, тут же це вставлено просто аби було.

CREDIT: Marvel Studios

Додаємо до цього повільний темп подій, порожніх за наповненням персонажів другого плану, а також слабо прописаних головних героїв, ніякі драму і гумор, фальшиво продемонстровані відносини Маї Лопез та Вілсона Фіска, мінімум (до того ж невиразного) екшену, м'яко кажучи спірну логіку дій протагоністки, просту аудіовізуальну складову і абсолютну непотрібність роботи в рамках всесвіту (вирізавши його з переліку проєктів КВМ нічого не зміниться).

CREDIT: Marvel Studios

Також відмічу, серіал «Ехо» частково несамостійний. Для кращого розуміння бажано хоча б ознайомитись з іншим релізом — «Соколине око» з Джеремі Реннером і Гейлі Стайнфельд, у якому неоднократно фігурувала персонажка Алакви Кокс. І ще потенційно добре було б базисно розуміти хто такий Кінґпін у виконанні Вінсента Д'Онофріо. У першому випадку перегляду прийде розуміння, що перший епізод шоу частково невміло дублює події «Hawkeye», незграбно у динамічній нарізці пояснюючи фрагмент із життя головної героїні. А другий — те наскільки короля злочинного світу Нью-Йорка зробили безпорадним, жалюгідним і нікчемним.

CREDIT: Marvel Studios

Наразі у двох останніх фазах проєктів Marvel Studios Кевін Файґі та інші продюсери і сценаристи використовують надбання минулого: якісний базис від творців супергеройських серіалів, що виходили на стрімінгу Netflix та каналі ABC або ж свої минулі напрацювання з перших фільмів КВМ. Це непогано, коли продовження пишеться якісно у сюжетному плані, органічно вплітається в сюжет нинішнього етапу кіновсесвіту, виглядаючи послідовним еволюційним рішенням, а не невдалим софт-ребутом, паразитуванням на старих ідеях з жахливою реалізацією.

З кожним роком кількість епізодів у серіалах Marvel/Disney весь час зменшується, і тепер сценаристи, яких залучає студія, не можуть наситити подіями навіть 5 серій, які є еквівалентом трьох годин матеріалу (без титрів). Незаперечний факт — максимальна деградація у найкоротші терміни раніше знакової франшизи.

Оцінка: ½

CREDIT: Marvel Studios

Шоуранер: Майкл Конівс
У ролях: Алаква Кокс, Ческ Спенсер, Танту Кардінал, Девері Джейкобс, Коді Лайтнінг, Ґрем Ґрін, Зан МакКларнон, а також Чарлі Кокс і Вінсент Д'Онофріо

Компанія: Marvel Studios
Жанр: екшен, кримінал, супергероїка

CREDIT: Marvel Studios

Думки про інші проєкти в Telegram-каналі Нотатки про кіно

Євгеній Руднєв
Євгеній Руднєв@yevheniirudniev

1.9KПрочитань
0Автори
14Читачі
На Друкарні з 7 серпня

• Думки про фільм «У розшуку»

У екшн фільмі «Wanted Man» (У розшуку, Вкрай небезпечний) Дольф Лундгрен виступає режисером, головною зіркою, одним із сценаристів і продюсерів. Це чиста комерція, а не кіно. Маємо відверту популістичну агітку трампістів проти іммігрантів з Мексики та нинішньої політики США

Кінематограф
  • Рецензія на фільм «Мармелад»

Наразі це найкраща новинка початку 2024 року. Безперечною перевагою картини «Marmalade» є те, що це не типовий фільм-пограбування і не звична історія про коханців у стилі Бонні та Клайда, а щось більше. Гарний фінал і героїня Мармелад Каміли Морроне є прикрасами цієї стрічки

Кінематограф
  • Думки про фільм «Бджоляр» або коротко про нинішнього екшн-героя

Автори стрічки «Бджоляр» скопіювали «Джона Віка», замінивши обгортку, залишивши ту ж начинку, але не повторивши фактуру світу, його правил, персонажів, захопливий екшн з майстерним режисерським стилем. «The Beekeeper» виглядає максимально вторинним. Чергова віддушина на вечір

Кінематограф