Рефлексія

Не маю уявлення що може бути принизлевіше усвідомлення власних помилок. Власної тупості,ядючості й не правоти. Хіба що повне їх заперечення.

 Я не можу говорити за кожного,в кінці кінців людська свідомість для мене це щось сакрально-неосяжне та чи можливий розвиток без рефлексії? Цього до чорта неприємного процесу,що мусить провести тебе через цілий ряд метаморфоз й вони можуть бути навіть не на краще. Як на мене це найболючіший з можливих станів, особливо враховуючи що більш ніж дурістю наш вид славиться самовдоволеністю.

А все ж без нього ніяк. Ні навички,ні особистість не можуть не розвиватись без постійної критики. Ні,само критики. Навіть в найбільш запущених варіантах,коли всі твої думки зациклені на подібних темах,скорпульозно до нездоровості перебирають твою особистість й дії. Якщо це й правда рефлексія а не той же застій замаскований під неї-це без виключень краще блаженного туману самовпевненої неперевершеності.

Можливо я ідеалістка,що виправдовує власний психічний стан вознесеними теоріями. Можливо мені не вистачає досвіду а можливо я занадто вузьколоба щоб побачити ситуацію ширше. Рада буду почитати ваші вироки й думки. А поки я віддам перевагу з'їдаючим мої нутрощі черв'якам сумнівів ніж застрягаючій в легенях твані незм

інності.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євгенія Кубриш
Євгенія Кубриш@Uegene

Підліток,що пише від нудьги

430Прочитань
5Автори
19Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Невпевненість

    Сумніви взагалі-то не являються чимось поганим. Вони яскравий показник наявності критичного мислення, оскільки тільки абсолютний ідіот володіє таким багатством яке ми називаємо абсолютним радикалізмом. Та не варто плутати їх з тим шнуром на вашому горлі під назвою невпевненість.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Чому вам варто прочитати “Midnight library”

    Що для вас головна складова хорошої книги? Тут могло лежати багато літер складених в красиві епітети але по суті розподіл є лише між сюжетом та користю що приносить до тебе зміст. Трохи про книгу зміст якої зачепить найбільших фанів сюжетної складової до яких відношу себе і я.

    Теми цього довгочиту:

    Література

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Критично себе сприймати нормальний та цілком природній процес формування людської суті.

Велика людина, в тій любові, що являє собою ненависть до самого себе.

І тим не менш, заганяти себе, як звіра не слід, надмірна критика призведе до того, що ти не будеш мати ніяких починаннь, будеш зрубати все з кореня.

Вам також сподобається