Важливість релігії, реліквій та ритуалів у житті та побуті Міст Сигмара.

В попередніх публікаціях ми вже показували оновлення для жителів Міст Сигмара, їхню гостру зброю та надійні обладунки, що допомагатимуть їм в походах по Царствах Смертних в ім'я Бога-Короля. Але чому вони використовують саме цей епітет для іменування Сигмара і як виявляють свою відданість йому?

Щоб дізнатись про це, ми поспілкувались з головним дизайнером з Warhammer Studio Себом Пербетом.

"Поклоніння Сигмару в його караванах, що йдуть в Світоносні Хрестові Походи, всеохоплююче і беззаперечне". Пояснює Себ. "Ці хрестоносці живуть, працюють і навіть тілесно карають себе - в тій чи іншій формі - щоб відповідати ідеалам свого верховного бога."

Безперечно, поклоніння Сигмару об'єднує населення Вільних Міст, але потрібно розуміти, що їх жителі дуже різні. Ці воїни зібрані з усіх куточків Смертних Царств. Хтось був загітований сигмаритськими жерцями, хтось погодився піти в похід заради банальної наживи.

"Жителі різних міст мають незвичайні уявлення про Сигмара, підкреслюючи різницю в різних аспектах божества та способах поклоніння йому." Говорить Себ. "Багато з цих культів знаходять релігійне значення в багатьох символах - не лише в класичному молоті, але й в ковадлі, грозовій погоді, зламаній зброї чи уламках броні на полі бою."

"Наприклад, Культ Колеса вбачає в колесі божественний символ вічної влади Сигмара. Для найбільш відданих прихильників цього культу навіть використання колеса це велике святотацтво*. Вони зображують символ колеса з подвійним вогняним хвостом в різних стилях з використанням різних матеріалів."

"Різноманіття всеможливих культів Сигмара та пов'язані з ними релігійні практики дають нам можливість по-справжньому зрозуміти глибину та суворість Царств Смертих. Це можливість показати багату культурну спадщину цих місць."

І це не лише начищені молоти та сяючі золотом комети - значна частина спорядження груба і непоказна.

"Військо Сигмара просякнуте декоративною гротескністю. Горгулії викувані зі сталі це не лише агресивні символи, а й нагадування, що в Царствах Смертних за кожним каменем і за кожним поворотом ховаються жахи....**". З посмішкою розповідає Себ.

*Як вони збираються транспортувати Паровий Танк на поле бою? Встановити на нього крила???
**І в кожному болоті, і за кожним деревом, і.....


Попередні статті цієї серії теж є в перекладі.

-Символіка: https://drukarnia.com.ua/articles/masshtabnii-proekt-po-povernennyu-smertnikh-v-carstva-smertnikh-P-gUy

-Про зброю: https://drukarnia.com.ua/articles/pershii-poglyad-na-arsenal-mist-sigmara-doLw_

-Про обладунки: https://drukarnia.com.ua/articles/uzrit-zhe-zakhisne-sporyadzhennya-sho-nosyat-zhiteli-mist-sigmara-hZeOs

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Taras
Taras@voncarstein123

Викладаю тут свої переклади

2.8KПрочитань
13Автори
29Читачі
На Друкарні з 20 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається