Захотілось мені прочитати новорічну книгу і я згадала про давно закинуту історію де був сніг

Це не типово новорічна книга, але тут є сніг і мені цього виявилось досить. Хоча, якщо назвете історію а-ля магічний реалізм, про манька-звіра і з відсилками на демонологію - новорічною, я не буду сперечатись. Взагалі, згадуючи новий рік в голові на рівні з ялинкою випливає згадка про Крампуса.

І весь цей потік слів лиш би сказати, що «Я бачу, вас цікавить пітьма» особисто для мене мала запах снігу і тому чудово підійшла до новорічного вайбу.

Взагалі я починала читати книгу, ще минулого року, але закинула… десь на сторінці 100. Мені було нудно. І наче автор пише не погано і вже було купу не зрозумілих подій/секретів, але нудно і все.

Однак, щось зачепило, а саме напевна сцена в потязі. Сама вона змусила взяти в руки книгу знову і перечитати, бо крім тієї сцени ніц не памʼятала. І ось пересиливши, ці 100 ст я зрозуміла, чому всі так цікавляться пітьмою

Трохи загальної інформації

Автор - Іларіон Павлюк

Назва - Я бачу, вас цікавить пітьма

Кількість сторінок - 639

Жанр - фікшн ( відчувається, як магічний реалізм )

Субʼєктивна оцінка - 4,5/5

Електронна книга «Я бачу, Вас цікавить пітьма» – Ілларіон Павлюк – купити  за ціною 250 грн. на YAKABOO
https://static.yakaboo.ua/media/cloudflare/product/webp/600x840/y/a/ya_bachu_vas_cikavytj_pitjma_cover_full.jpg

Про історію

І так геть коротко, ми маємо Андрія, який щось типу криміналіст-психолог. Життя його потріпало з усіх боків і ніяк не припинить знущатись. Тільки налагоджене життя летить шкереберть, залишивши лиш крихку надію, і та, яка от от згасне. І от в цьому стані йому поручають справу в Богом забутому селі - Буськів Сад. І ніби сама доля, попри пряму не згоду Андрія, приводить його туди за руку.

Діти не мають помирати - каже собі гг і все ж вирішує взятись за це діло.

Вже десь в цей момент ми чітко розуміємо, що тут щось не чисто і відбувається якась чортовщина. Для мене особисто стало все зрозуміло, коли ми познайомились з чоловіком в червоному. Не буду писати імʼя бо, хто любить міфологію також все зрозуміє😶

І так село, раніше б сказали село-міського типу, розташоване на відшибі, поруч з річкою. Куди не глянь лиш сніг і купа таємниць.

Все вказує, що тут завівсь маньяк. Є і купа доказів ! Однак докази, доказами, але як ловити маніяка, якщо про жертв ніхто не чув і не бачив.

Заплутались ? Ну так і треба звикайте.

Хто там у нас ще …. Поліцейський пʼянчуга, мер не чистий на руку, лікар і медсестри, да і інші типові мешканці села-міського типу.

А точно, ще цукровий завод, який от от запрацює. І от тоді заживем !

Так от головний мотив книги врятувати дитину і знайти маніяка. Але це не так легко, хоч це завжди не легко в детективах, але там є докази і свідки. А тут докази перечать самі собі, а свідки не памʼятаю жертв, або прикидаються, або Андрій зійшов з розуму і йому чудиться. Однак це вже дізнаєтесь самі..

Про автора

Нічого не знала про автора і тому заголовок ІЛАРІОН ПАВЛЮК ПИШЕ РОСІЙСЬКОЮ, відчувся гірким присмаком в зради в роті. Чому після ознайомлення, чому після того, як уже привязався до книги - Зрада ?

Насправді не все так однозначно, і це не той випадок коли ну я дивлюсь російські фільми, але ж не офіційно…

Це не однозначно, дійсно не однозначне

Книга не видається російською, автор пише, а потім його твори перекладають українською. Складна схема.

Сам автор говорить, що так ми отримуєм більш якісний продукт, а також він виріс на Сахаліні, тому його шкільні роки пройшли в російськомовному середовищі.

Сьогодні він має доволі чітку позицію, тому про зраду точно не сюди. Але все ж знаю людей котрих цей факт, змусив відкласти книгу

Письменник та офіцер Збройних сил України Ілларіон Павлюк обійме посаду начальника управління преси та інформації у Міністерстві оборони.

Цитати ( спойлери )

Він знову подивився у вікно, намагаючись не слухати цей внутрішній діалог або принаймні не брати в ньому участі. Якщо ви цікавитеся пітьмою, то й пітьма, безсумнівно, цікавиться вами!Тобто, вас устигли з Києва відря-дити, а в нас навіть одна бабця з іншою не встигли попліткувати!Не можна стати людиною о сьо- мій, якщо ти не був нею до сьомої. Цей принцип діє щодо будь-якого часу доби. Тільки ідіоти гріються на згарищі, дорогий мій От скажімо, за пʼять хвилин на площі без суду і слідства вішатимуть дільничного поліцейського. Тебе, до речі, не запрошували? Хочете, назвіть це бюрократією. Зрештою, де ж вона ще має бути, як не в пеклі.

Моменти ( можуть бути спойлери )

Це моменти, які особисто зачепили мене

«У темних плямах місячного диска Андрієві зазвичай вбачалося обличчя, сповнене, здавалось, мученицької задумливості. Але зараз на губах місяцевої пики цілком чітко вигравала неприємна придуркувата посмішка хамлюги. А мама казала, там Каїн убиває Авеля. »

Я абсолютно забула про цю історію з місяцем і тому згадка ніби вдарила мене по голові

— Я думаю, Валер, це щось типу віддзеркалень. — Як у «Принцах Амбера»? 

Треба дочитати все ж цю історію🥲

— Монетки збираєте? — запитав Андрій, кивнувши на лобове скло. — Дарують. До речі, маєте? Погляньте, може, завалялася. Традиція, так би мовити.

В цей момент, мій мозок нарешті склав два плюс два, і я згадала чому імʼя не виходить з голови

А також дійшов сенс, екскурсії на човнах

Висновки чи що

Я не вгадала вбивцю, зосередившись на відсилках до потойбічного, прогавила просто величезний натяк, тепер він очевидний. Але приємно, що все ж нам дали можлвість пограти в детектива, а не принесли вже готову відповідь.

Також варто віддати пошану потойбічному, воно дійсно потойбічне

Загалом книга варта, щоб ознайомитись, є нюанси, але кінець дійсно викликав хвилювання і те відчуття ніби ти у тебе пісок вислизає з рук..

Книга викликає емоції і дійсно змушує думати. Думати про персонажів, про саму книгу і про пітьму…

А як ми знаєм, якщо ви цікаветесь пітьмою то і вона цікавиться вами

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Kleo
Kleo@kleo

~шуршить книгою~

6KПрочитань
15Автори
36Читачі
На Друкарні з 27 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (3)

Єдиним недоліком того, що автор спершу книги пише російською, а тоді перекладає, вважаю те, що у моменті, коли на центральній площі Буськового саду погасла ілюмінація “я <3 буськів сАД” втрачається сенс натяку. Бо українською Аїд, царство мертвих - це пекло. Тому для майбутніх поколінь українців, які не знатимуть російської, тут доведеться робити зноску…

В усьому іншому мені сподобалася книга. Непоганий містицизм з посиланнями на міфологію, цікавою концепцією пекла. І хоча я не погоджуюся з провідною думкою, книга є хорошою. Але точно не на різдвяні свята х)

Вам також сподобається