як гени працюватимуть на нас або гріхи відпускаються

Гени визначають здоров’я, як людина виглядає, як розвивається, як старіє. Але ми самі впливаємо на те, як реалізуються наші гени, наша генетична спадкова програма. Наш життєвий контекст, наше середовище важливіші за гени. Людині дані гени, а що ми робитимемо зі своїм життям залежить від нас. Або ми активні і відчуваємо себе добре або зложивши руки, пливуть за течією.

Ми впливаємо на те, який ген буде спати, а який активуємо. Про це говорить епігенетика – управління нашими генами, яких в нас 20-30 тисяч. Епігенетика дає наказ гену виробити певні білки, яких може бути біля 1 млн. Епігенетичні мітки регулюють роботу генів, не міняючи первісну структуру ДНК.

Генетика припускає, а епігенетика располагает.  Епігенетика дає нам здоров’я або нездоров’я, хороший настрій без тривог або депресію.

У нас один геном і велика кількість епігеномів, які залежать від нас, нашого способу життя. Гени працюють на нас, якщо ми:

·         правильно розпоряджаємось собою, своїми емоціями, своїми поглядами на життя;

·         правильно справляємось зі стресами;

·         облагороджуємо умови навколишнього середовища: свій особистий простір, сон, фізичне навантаження;

·          правильно будуємо своє харчування.

Наприклад, корисний салатик, який ми їмо з задоволенням, дає сигнали генам, які вироблять білки для підвищення рівня здоров’я. А от, при частому поїданні гамбургерів включаються ті гени, які відповідають за запалення в організмі. А запалення – попередник різноманітних захворювань.

Гени передаються в майбутнє. Гени можуть мовчати, а в 40 років з нашою допомогою можуть активуватись, проснутись.

За допомогою звичайних біохімічних аналізів ми можемо зрозуміти що передбачає негативний епігенетичний сценарій, побачити передумови захворювань і почати протидіяти.

Топ-фактори, які запускають негативні сценарії:

1.       Стрес. Несправлення зі стресом створює негативну гру генів. Коли людина звинувачує, гризе себе за минуле – то постійно тримає в напрузі весь кортизольний механізм. Кортизол заставляє людину перебувати в тривожно-депресивному стані. Освоївши вміння справлятись зі стресами, чи при допомозі медитативних технік, чи прислухаючись до рекомендацій спеціалістів. Згадаймо барона Мюнхаузена, який сам себе за волосся витягнув з болота.

2.       Негативний сценарій на майбутнє не дозволяє жити тут і зараз. Геть погані думки. Адже чим більше негативних факторів – тим гірше життя, тим швидше і більше проявляться болячки.

3.       Погане харчування. Рахується, що на 80 % від харчування залежить наше здоров’я або ми самі створюємо умови для нездоров’я. Через харчування ми отримуємо речовини, які є ліками для організму. З 60 тис. продуктів ми інтуїтивно вибираємо те, що нам потрібно. Нині потрібно полювати за хорошими продуктами. Адже хороша їжа епігенетично враховується нашими генами. Навіть нітрати мають через певний механізм позитивний вплив на наш організм, на нормалізацію підвищеного тиску.

Навіть в середньому віці можливо кардинально вплинути на гени або просто покращити сценарій дорослішання, підкоректувавши спосіб життя. Можливо зробити відкат свого біологічного віку, прибрати зайве: негативні установки , токсини, усунути дефіцити різних речовин (в першу чергу в харчуванні), вміти справлятись зі стресами, вчитись цьому.

Соціалізація допомагає довше залишатись молодим ( в приклад, Окінава, де люди добре харчуються, добре соціалізовані, ходять одне до одного в гості, разом ліплять пельмені, ходять на виступи).

Особисто знаю людину, яка справляється з шизофренією, яку запустив стрес і негативні думки. Жінка після 45-ти взяла своє життя в свої руки, змінила погляди на життя.

Дозволяймо собі корисні знання і втілюймо їх в життя!

Віримо в кращий сценарій свого життя!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ОН
Олена Наливайко@Olena_Elena

1.7KПрочитань
0Автори
2Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Живемо на повні груди

    Заради себе і своїх, заради Живого Життя. Знаходимо Силу навіть в слабкості. Зміцнюємо свій дух і свою плоть. Зміцнюємо себе, але залишаємося вірними собі.

    Теми цього довгочиту:

    Людина
  • Робимо, що треба і будь що буде

    Що готує завтрашній день ми не знаємо, в нас є Сьогодні і від наших кроків залежить, що Буде Завтра.

    Теми цього довгочиту:

    Наш Час

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається