Однією з найбільш важливих компонентів будь-якого аніме - це продуманий світ! Особисто я обожнюю лор того чи іншого аніме, аніж персонажі чи екшн! Тому я вирішив написати власні роздуми щодо намагань авторів створити дійсно цікавий світ.

Згадуючи безліч переглянутих аніме, я вирішив показати вам власний список найбільш продуманих та цікавих світів.

Звичайно ж вмістити все в один список буде надзвичайно складно, тому варто розуміти, що цікавих світів в аніме дуже багато. Але, особисто для мене, п’ятірка та що нижче заслуговує особливої уваги.

5 місце: Сталевий алхімік (2009)

Світ, де ідеально балансує наука та магія - що може бути краще для справжнього фаната фентезі? Історія розповідає про братів Елріків, які наважилися гратися з природою, ризикнули повернути матір до життя за допомогою алхімії. Але закони природи працювали інакше, внаслідок чого експеримент пішов не за планом.

В каком порядке смотреть Стальной алхимик? Чем отличается Братство? | S John
Брати Елріки (Едвард - той що з косою, Альфонс - в обладунках)

Дивовижний та продуманий світ, цікаві локації, досить добре продумана система сил, закони роботи алхімії. Прекрасно продуманий устрій держави, ієрархія у збройних силах і так далі змусили мене зайвий раз передивлятися аніме, тому що під час першого перегляду лор, оточуючий світ, цікавили більше, аніж сам сюжет.

4 місце: Мисливець х Мисливець (2011)

Хлопчина Гон вирішує стати Хантером (Мисливцем), щоб вирушити в подорож та знайти батька. Незважаючи на такий простий сюжет, світ в аніме неймовірний та запам’ятовуючий. Класні місця, закони, історія тих чи інших держав, міст показують нам, глядачам, що і без головного героя все існує, живе, розвивається - а це один з ключових елементів продуманості світу.

Art of Hunter x Hunter
Головні герої аніме

Світ в аніме чіткий, зрозумілий, відсутні серйозні прорахунки та недоліки. Особливої уваги слід приділити унікальним силам, що у світі аніме називається Нен.

3 місце: Створений в безодні (2017)

Людство настільки сильно було захоплене бажанням знати все і вся, що за якісь кілька сотень років вивчило про власну планету абсолютно все.. Ну, як все… Залишилася лише одна місцина, яку ще не вдалося вивчити на всі сто відсотків. Це місце називається Безодня. Дівчинка Ріко живе в містечку, що потроху появилося навколо цієї здоровенної діри. Випадково вона на одному з рівнів Безодні зустрічає дивакуватого хлопчика на ім’я Реґ (який був роботом). Дівчинка розуміє, що він - типовий представник світу Безодні. Вона наважується використати його, щоб дізнатися всі таємниці Абісу (альтернативна назва Безодні). Хто ж знав, що їй вдасться знайти заціпки, які ведуть до загадки зникнення її матері?

Неймовірний та цікавий світ Безодні постійно змушував дивуватися. Чудернацькі тварини, монстри та чудовиська, що живуть в Дірі, прописані правдиво, їх фізіологія, манера поведінки і так далі. Також особливої уваги можна приділити системі рівнів Безодні.

2 місце: Атака титанів (2013)

Людство знаходиться на межі вимирання. Лише в середині цих п’ятидесятиметрових стін безпечно. Але Ерену життя в середині клітки не подобається. Він бажає звільнитися, буди вільним. Але є одна проблема, за межами стін живуть справжні титани - здоровенні людиноподібні монстри, які обожнюють харчуватися людьми. За останню сотню років подібні історії вже знаходилися під сумнівом, а єдиними, хто мав право виходити за стіни - Корпус розвідників. Ніхто не очікував, що в один сонячний день перед головними воротами в стіні виникне шестидесятиметровий титан, що проб’є діру в стіні. З цього моменту починається справжня боротьба людства за виживання.

Атака титанов ворлд арт - фото и картинки: 65 штук
Ерен бореться з Колосальним титаном

Неймовірний, продуманий та загадковий світ, що з кожною серією лише додає таємниць. Це дійсно прекрасно пропрацьований світ, де майже нема нелогічних моментів та непорозумінь. Одне із тих аніме, де треба спочатку продивитися всі серії заради сюжету, а потім знову передивитися заради світу.

1 місце: Ван Піс (1999)

Напевно багато людей здогадувалися, що на першому місці це неймовірне аніме. Золотий Роджер, або Король піратів, перед своєю стратою несподівано заявляє, що найбажаніший в світі скарб - Ван Піс, він залишив десь на Гранд Лайн. Монкі Ді Луффі також вирішує, що хоче знайти цей скарб. Адже тільки так можна стати Королем Піратів - найвільнішою людиною в світі.

Команда Мугівар

Найкращий вигаданий світ, який колись мені потраплявся! Ні в одному кіно, чи мультфільмі, чи книжці я не зустрічався з настільки дивовижним та продуманим світом. Все до найменших дрібниць, включаючи такі складні моменти, як пропис сил та здібностей, опрацьовані ідеально. Кожний новий острів, наче окрема планета - з власними законами та порядками. Світ Ван Піса назавжди буде в моєму серці і тут нічого не поробиш.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євген Палашинський
Євген Палашинський@palash

20.2KПрочитань
3Автори
151Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (4)

Повністю з вами згодна! Дійсно, я вважаю, що Ван Піс ─ одна із найпроробленіших історій

І дуже рада побачити у цьому списку Безодню! Ніжно люблю)

Вам також сподобається