Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

Батьки і діти

Як нас називають батьки і які імена ми даємо своїм дітям

Не так вже й давно це було. Покликали нас, з дружиною, бути хрещеними батьками. За традицією гріх відмовлятися від подібних ролей, тож накупили різноманітних подарунків новоявленій людині і в призначену годину причалили до місця дислокації організованого батьками заходу.

Спершу процесія двинула до церкви. Замотали маля в дорогі пелюшки, транспортування доручили мені. Тобто так має бути, згідно якихось традицій. Дана місія трохи стривожила, бо хоча поки що і не напідпитку, та частенько падав і на тверезу голову. Втім все пройшло благополучно. Скучкувалися у божому закладі. Батюшка підпалив ладан, замахав кадилом. У ніздрях закрутило, захотілося чхати. Згадалася молодість, коли вперше викурив косяка анаші. Стою, блимаю очиськами, і, мабуть, маю вигляд торчка. Дружина зиркає, точно запідозрила в таксикоманії.

Піп почав наспівувати щось релігійне дуже вже підозрілим голосом. Виникли асоціації, ніби десь поряд, з телевізора, линуть пісні Висоцького. Зрештою священник перестав хрипіти, і заголосив не своїм голосом над дитиною щось на зразок «…молимся за раба божого Джона…». Далі я вже нічого не чув, бо остовпів.

Ради пристойності мовчав аж до закінчення застілля. Уже на виході, коли захмелілі розходилися, запитав у новоспеченого татуся, як же його син буде зватися по батькові – Джонович? Добре, не нарік Скотом. Бо був би «скотович», чи «скотинякович». Дивина!..

У американських індіанців імена давали десь у років десять. Коли дитина проявить себе. За характерними фізичними ознаками, за характер, за здібності. Зоркий Сокіл – окастий, Великий Змій – за мудрість, Хитрий Лис – за шелудивість. І так далі, і тому подібне. Кожна країна має свій набір усталених імен, що має граматичну і смислову співзвучність. Імена – не прізвища. Тут безмежа для фантазії. Салоїд, Жуйвода, Кусайло, Мухосранів… І те інше. На прізвища можна забить, а от імена, це інша річ. Особливо для хлопчиків. Щоби не задіювати кулаки, коли в школі почнуть цькувати.

Але хлопці то таке – зможуть відбитися, а от дівчатка… Уявіть, вас назвали Гердою. Асоціація «гідра». Іуліана – залишилося замінити першу букву. Якщо вже невтерпки наректи за уподобаннями, чому не назвати Мінєта, а хлопчика – Кунілінгус.

При совдепії збочення взагалі сягнули верхньої межі. Даздраперма – «Хай живе перше травня» (да здравсвуєт первое мая). (нехай би вже була Держсперма). Любістіна – «Люби істину». Перкосрак – «Перша Космічна Ракета»

Але вивихи у головах були і в Україні. Під час майдану висіли листівки з закликами називати своїх дітей Провокітор, Тітушкович, Юліволя, Бімба, Кріщітік, Буркут, КМДАшка, Революція, Тризубка, Волонтерушка, Секторправ, Фашистович, Майнфюрер, Тягнибабкович, Біломолот Тризубович.

Оригінальні людські фантазії… А дурість взагалі безмежна.

Тут можна обсудити й вибір псевдонімів. Але не стану цього робити, бо мене тут же закидають камінцями. Псевдо, то на власний розсуд. Як запряжеш, так і повезеш. Як назвеш, так і попливеш.

Будьмо прискіпливими!

Удачі.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
О. Брама
О. Брама@O.Brama

Нічого особливого.

376Прочитань
1Автори
1Читачі
На Друкарні з 7 лютого

Більше від автора

  • На роздоріжжі

    Філософія гуманізму і її доця толерантність довели до ручки і старий світ і новий.

    Теми цього довгочиту:

    Есе
  • Вічні холостяки

    Читаю, «вічні холостяки, це чоловіки з утраченою схильністю до створення сім'ї». Крапка.

    Теми цього довгочиту:

    Есе
  • Голуба мрія

    Паперова душа

    Теми цього довгочиту:

    Оповідання

Вам також сподобається

  • Поневіряння різнороба, або магія ремонтів.

    Вас теж вже допекло, що Друкарня переповнена маніпулятивними статтями про криптотрейдинг, швидкі гроші, заробляння мільярдів сидячи на дивані та іншими “добрими порадами”? Ви теж розумієте, що на курсах найкраще заробляють ті, хто їх впарює? Тоді цей допис для вас!

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається

  • Поневіряння різнороба, або магія ремонтів.

    Вас теж вже допекло, що Друкарня переповнена маніпулятивними статтями про криптотрейдинг, швидкі гроші, заробляння мільярдів сидячи на дивані та іншими “добрими порадами”? Ви теж розумієте, що на курсах найкраще заробляють ті, хто їх впарює? Тоді цей допис для вас!

    Теми цього довгочиту:

    Ігри