Читати написане та писати про прочитане.

Друга в цьому році відпустка, та осіння тепліша за червневу. Тому і думки, і дії тепліші. Можна пройтися вуличками в будень і потішити себе, що не на роботу. Згадати, що існують не лише дитячі бібліотеки. Завітати неначе до музею. Бо воно щось таке забуте.

Обшарпані корінці видані минулого століття, ще до початку 90х, а напроти старенький стелаж з авторами “Коронації слова”, поряд ще один - письменники, що з’явились недавно. Трошки окремо, в стороні полички творів “Про сучасну війну”. Осторонь стіл присвячений Довженку. Все в антуражі зелених квітів, старих крісел, запаху книг, а на вході дівчата плетуть сітки - така реальність.

Тепер отримати формуляр простіше, ніж зареєструватись на якомусь сайті і грошей не просять. Лишень приходьте, читайте. Навіть читальна зала є. Там тихо-тихо. Навіть на одинці намагаєшся думати пошепки. Щоб не сполохати поснулі Атласи, довідники, збірки і хрестоматії.

Зі мною з полиць пішли троє, всі складені з історій. Якась маячіла на теренах інтернету про неї писали “Історії до кави”, друга сподобалась назвою, обіцяючи щось цікаве “Історії про троянди, дощ і сіль”, третя збірка зручного формату від Любко Дереш.

Тепла осінь налаштовує читати чужі історії та ділитись своїми.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
E
Ed@Ed_solaris

4Прочитань
0Автори
0Читачі
На Друкарні з 22 серпня

Більше від автора

  • Гра слів. Гра в слова. Не “ерудит”.

    Торкаюсь очами букв, пальцями аркушів, жовтих, затертих, шорохуватих аркушів. Біла обкладинка сіріє незліченними слідами користування. На ній червоним в міру, вказана та частина тіла, що впаде в ступор, працюватиме до кольок, а потім болітиме з похмілля - Голова.

    Теми цього довгочиту:

    Книги
  • Історії осіннього настрою.

    Вже було раніше: “Зі мною з полиць пішли троє..” Отже про першу якось потім, друга прониклива. Наче проста, але в’їдається, огортає. “Історії про троянди, дощ і сіль”. Не знаю що закладалось в написанні, але мене сповнює світла туга.

    Теми цього довгочиту:

    Роздуми
  • Забутий вид дозвілля.

    Реалії накладають своє. Тепер більшість справ викликає питання доречності. Але необхідно рятувати не лише тіло, а й душу, свідомість. Модне словосполучення - ментальне здоров'я.

    Теми цього довгочиту:

    Думки

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається