Ціна мрійливості

Привіт, котомагістри! 😸

Представляю вам оповідання, яке я писала для участі у змаганні. Буду рада отримати від вас відгуки та поради!

Короткий опис завдання

Я була втомлена, мені потрібна була відпустка. Я заплющила очі й уявила, що сиджу на пляжі. Я навіть чула крики чайок і відчувала пісок під пальцями. Я розплющила очі - і я була там! Незабаром я зрозуміла, що можу стрибнути в будь-яке місце, яке тільки уявляю, але за все в житті доводиться платити.

Втеча у мрії

Мрії завжди були моєю втечею, способом на мить відключитися від стресу та монотонності повсякденного життя. Сидячи за робочим столом і відчуваючи, як тягар втоми тисне на мої плечі, я вирішила, що настав час зробити ментальну перерву. Я заплющила очі, дозволивши втомі розвіятися, а думкам помандрувати.

З кожним вдихом я уявляла, як сиджу на спокійному пляжі, купаючись у теплих сонячних променях. Легкий шум хвиль досягав моїх вух, а солоний вітерець цілував мою шкіру. Я майже відчувала пісок між пальцями, і це почуття переносило мене в місце, де панує спокій і безтурботність.

Коли я розплющив очі, мене зустріло неймовірне видовище. На мій подив, я виявила, що сиджу на тому самому пляжі, який я собі уявляла. Чайки справді кричали вдалині, а пісок був шовковисто-гладеньким під подушечками моїх пальців. Це було так, ніби моя мрія ожила, і я стала головною героїнею власної пригоди.

Охоплена хвилюванням, я зрозуміла, що ця набута здатність дозволяє мені стрибати в будь-яке місце, яке я можу намалювати в своїй уяві. Відчуття сили та свободи переповнювало мене, і я зрозуміла, що тримаю в руках ключ до безмежних можливостей. Від галасливих вулиць жвавого міста до безтурботного спокою гірської вершини - я можу досліджувати світ за допомогою однієї лише думки.

Однак, заглибившись у цю магічну здатність, я зрозуміла, що за все в житті доводиться платити. Кожного разу, коли я поринала у мрію, частинка мене залишалася там. Це було так, ніби енергія і життєва сила, необхідні для прояву цих надзвичайних вражень, повільно виснажували мою власну сутність.

Чим більше я поринала у свої мрійливі пригоди, тим більше помічала, як це позначалося на моєму фізичному та психічному самопочутті. Дні зливалися воєдино, а межі між реальністю і фантазією розмивалися. Відносини з друзями та сім'єю почали псуватися, оскільки я знаходила розраду і задоволення виключно в межах своєї уяви.

Відчайдушно прагнучи відновити баланс у своєму житті, я вирішила звернутися за порадою. Завдяки дослідженням та самоаналізу я дізналася, що ключ до відновлення моєї життєвої сили лежить у пошуку радості та реалізації в теперішньому моменті. Я усвідомила, що реальний світ має свої власні чудеса та скарби, які може запропонувати, якщо тільки я буду готова їх прийняти.

З новознайденою рішучістю я доклала зусиль, щоб обмежити свої мрійливі фантазії та вкласти більше часу й енергії в розвиток значущих зв'язків і переживань тут і зараз. Коли я почала відновлювати зв'язки з близькими, займатися хобі та цінувати красу навколо себе, в моє життя повільно повернулося відчуття задоволеності та цілеспрямованості.

Хоча я все ще зберігала здатність час від часу занурюватися у царину своєї уяви, тепер я розуміла важливість балансу. Мрійливість стала заслуженим перепочинком, а не втечею від реальності. Я навчилася цінувати красу як реального, так і уявного, знаходячи гармонію між ними.

Зрештою, моя подорож навчила мене, що, хоча мрії пропонують тимчасовий притулок від життєвих труднощів, справжнє задоволення і щастя полягає в тому, щоб плекати світ переді мною, з усіма його недосконалостями і чудесами. Тож з новим відчуттям власної мети я вирушила у нову пригоду, яка прославляла як магію уяви, так і радість реальності.

На мій подив, я виявила, що сиджу на тому самому пляжі, який я собі уявляла. Чайки справді кричали вдалині, а пісок був шовковисто-гладеньким під подушечками моїх пальців.

Привіт, читачу! Якщо тобі сподобалася історія і ти чекаєш на наступну, будь ласка, залиш коментар і оплески. Це мене мотивує. Дякую! 🌟

Запрошую вас ознайомитися з моїми іншими, не менш цікавими, довгочитами ! 🌟
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Майя Котомаг
Майя Котомаг@Maya_Catomage

Пишу про все, що мене цікавить

621Прочитань
3Автори
3Читачі
На Друкарні з 21 вересня

Більше від автора

  • Відкриваючи таємниці прихованого світу

    Коли я проходжу в глибину крамниці, то знаходжу потаємну кімнату, наповнену магічними інгредієнтами та зіллям, що булькає в казанах. Я розумію, що моя бабуся була не лише чайним експертом, а й таємничою чаклункою, яка варила чарівні зілля.

    Теми цього довгочиту:

    Оповідання
  • Одкровення лялькаря

    У відокремленому будинку, розташованому біля лісу, мешкає таємничий лялькар. Щороку він запрошує ексклюзивних глядачів на своє незвичайне шоу.

    Теми цього довгочиту:

    Оповідання
  • Зачарований лабіринт

    Я завжди любила звук бамбукового листя що шелестить на вітрі. Одного разу я вирішила прогулятися бамбуковим лісом, але цього разу він вирішив зіграти зі мною у гру.

    Теми цього довгочиту:

    Оповідання

Вам також сподобається

Коментарі (2)

Яка чарівна історія! Мені здається, важливо не лише поринати у світ мрій, а і запрошувати мрії у реальність = реалізувати їх, або принаймні описувати і показувати іншим, щоб не забути їх і надихнути інших. :)

Вам також сподобається