Душі Елементів: Хаос. Розділ четвертий

Даттіс натиснув кілька кнопок на механічній клавіатурі, і на моніторі з'явилися символи «#######». Асистент міністра магії спантеличено подивився на екран, не розуміючи, що відбувається.

— Даттісе, що сталося? — запитала міс Готлафе, намагаючись розгледіти символи на екрані.

— Я не можу відновити зв'язок із Небесами. Таке відбувається вперше, — відповів хлопець.

— Може це через шторм, що йде досі? — припустила Луїра.

— Ніяк ні, — відвернувся Даттіс до монітора, намагаючись повторно відновити зв'язок. — Небесний зв'язок працює незалежно від того, що відбувається в країні, — пояснив він.

Ніколас Ходжид уважно слухав діалог і вирішив поділитися своєю думкою:

— А я от ніколи не вірив у ці технології, і не дарма, — закинув ногу на ногу чоловік. — Раніше було краще: міністр магії мав Книгу зв'язку, до якої писав звернення, і за кілька тижнів можна було отримати відповідь.

— Ви маєте рацію, — відповів асистент, — але слід зазначити, що відповідь приходила через довгий час, а сьогодні є можливість отримати відповідь за лічені хвилини.

— Проте зараз стався збій, під час якого ніхто тепер не зможе зв'язатися, — підсумував міністр магії з посмішкою на обличчі.

Даттіс тактовно промовчав, намагаючись підключитися до іншої системи зв'язку з Небесами. Раптово, стукіт у двері змусив усіх обернутися.

— Увійдіть, — дозволила президентка.

До кабінету увійшла невисока дівчина з рудим волоссям.

— Важлива інформація щодо шторму, — сказала вона, тримаючи папку в руках.

— Розповідайте, — попросила Луїра Готлафе.

— Шторм закінчився, але темний туман охопив місто, можливо, й усю країну, — відповіла працівниця. — Для того, щоб зняти захист із Будинку Магії, потрібен дозвіл містера Ходжида, — продовжила вона.

— Якщо Центр інформації впевнений, що все добре, тоді можете знімати захист, — сказав чоловік.

— Я Вас зрозуміла, — відповіла дівчина і поспішила піти.

Через кілька хвилин у Будинку Магії пролунав гучний звук сигналізації. Це був знак про те, що захист, який огорнув будівлю, було знято. Бар'єр більше не був захистом для Будинку Магії, що значно збільшило вразливість будівлі та працівників.

— Потрібно терміново вирушити до Центральної Ради, поки шторм не почався знову, — сказала Луїра Готлафе, схвильовано.

— Зараз магічна матерія дуже агресивна. Пересуватися містом небезпечно, — попередив містер Ходжид, зупинивши президента. — Машина, на якій Ви сюди приїхали, і водій перебувають далеко через шторм, а з будівлі я Вас принципово не випущу, щоб убезпечити від магічних мутацій.

— Містере Ходжид, — сказала невдоволено Луїра, — Ви найсильніший маг у Форлесі, хіба Вам важко буде утворити навколо мене захист?

— Ми не можемо ризикувати Вашим здоров'ям, адже зараз матерія вийшла на пік своєї могутності. Тут можуть допомогти виключно Небеса, — відповів міністр магії спокійно.

Луїра Готлафе повернула голову до асистента Даттіса й запитала:

— Чи вдалося Вам зв'язатися з Небесами?

— На жаль, мені так і не вдалося – невідома помилка, — відповів він.

— У такому разі нам потрібно розвідати обстановку, — сказала Луїра. — Я впевнена, що професори з країн правої частини світу вже попередили свої інститути про потужний катаклізм. Треба з'ясувати, що відбувається, — попрямувала вона до виходу.

Містер Ходжид зупинив її словами:

— Міс, я прошу вас не ризикувати. Ніхто не знає, наскільки сильною може бути магічна матерія. Я не впевнений, що моя магія зможе Вас захистити.

— Я не пропоную ризикувати, — відповіла, обернувшись, Луїра, — але якщо ми залишатимемося тут, то не дізнаємося, що відбувається. Моя магія може бути не настільки сильною, як Ваша, містере, але я спробую себе захистити, коли вийду з будівлі, — завершила вона, розвернулася і вийшла з кабінету Небесного зв'язку.

Луїра Готлафе гордовито вийшла з кабінету і попрямувала до виходу, немов вона була великою королевою, що проходить своєю королівською залою. Її спина була прямою, а кроки – впевненими. Поглянувши навколо, вона помітила, що коридор, яким вона йшла, був порожнім і тихим. Немає жодних знаків тривоги чи збудження. Тільки мертвотна тиша.
Президент подивилася у вікна, крізь які нічого не було видно через густий туман, що поглинув усе місто. Стіни будівлі здавалися ще більш загрозливими в цій непривітній атмосфері. У будівлі панувала зловісна тиша, яка посилювала напругу і тривогу.
Щойно Луїра спустилася на перший поверх сходами, її різко окликнули біля входу.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
ciuuoc
ciuuoc@ciuuoc

Творець!

145Прочитань
0Автори
4Читачі
На Друкарні з 4 червня

Більше від автора

  • Душі Елементів: Хаос. Розділ девʼятий. Фінал

    Після жахів, Форлес відроджується. Будуються нові будівлі, уряд формується, а Будинок Магії відновлює магічні сили. Країна потребує допомоги, але прагне миру. Фаресса у в'язниці на Темних Небесах сперечається зі своєю сестрою.

    Теми цього довгочиту:

    Оріджинал
  • Душі Елементів: Хаос. Розділ восьмий

    Президент Луїра страждала від болю та розпачу. Вона не розуміла, чому Небесні сили не втручаються. Джордж намагався її заспокоїти. Луїра знайшла лист від секретаря Центральної Ради, який містив шокуючу пропозицію. Вона роздратовано реагувала, але Джордж спробував її заспокоїти.

    Теми цього довгочиту:

    Оріджинал
  • Душі Елементів: Хаос. Розділ сьомий

    У боротьбі з Демоном Хаосу, послі Небес і воїни об'єдналися, але їх магія не діє. Битва ведеться безрезультатно, а надія втрачається. Демон виявляє свою справжню силу, загрожуючи усьому живому.

    Теми цього довгочиту:

    Оріджинал

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається