Не/довга історія про Постфінем і наші з Мар плани

Постфінем (с лат. Post Finem — після кінця) — світ, що пережив Судний день. Серед людей існує дві теорії апокаліпсису, але їх розбирати ми не будемо.

Околиці Цитаделі

Одного разу читач назвав Постфінем — трилогію (Цитадель Диявола, Жнива, Чорна Епідемія) — релігійним фентезі. Насправді у книгах порушується питання віри, але не релігії як такої. Мірити Постфінем звичними нам підвалинами релігії — неправильно. Фентезі — тут ключове, але і в його основу лягла всім нам відома база світобудови та божественного.

Втім, якби все було так просто, ми б із Мар не працювали над світом два роки і дотепер.

Якщо зводити суть Постфінема до трьох стовпів, я назву три світи: Небеса, Земля та Пекло. Відповідно: янголи, люди та демони.

У Судний день Землю, як центральну ланку, затопило. Янгольською та демонічною енергіями.

Енергія янголів — концентрація їхньої сили, есенція чудотворення, називається благодаттю.

Енергія демонів — концентрація темних сил, називається тенебрисом (з лат. tenebris — темний).

Обидві енергії відбилися на людях, наділили обраних (досить грубо кажучи, але тут теж вдаватися в деталі не буду) неординарними силами.

І це поділило людей на певні касти.

Знаю, я майстер писати довгі підводки. Тож давайте далі коротко. І розглянемо те, що потрібно для подальшого розуміння того, що я говоритиму.

Чортоклики — об'єднання людей, наділених тенебрисом. Їм властива здатність контролювати демонів, а також створювати їх за допомогою ритуалу гасіння Вічного світла в душі загиблого представника альянсу. Демонів, над якими вони мають владу, називають особистими. Зв'язок із особистим демоном встановлюється на двох рівнях: психологічному (ментальному/духовному) та фізичному. Якщо зв'язок переривається, що буває в кількох випадках: коли демон зраджує людину і (або) коли демон гине — чортоклик може вибрати собі нового, але має бути обережним. До вибору демона потрібно підходити з розумом, адже чим сильніший демон — тим більше ресурсів організму він відбирає.

Герб альянсу

Вищезгадана трилогія книг (Цитадель Диявола, Жнива, Чорна Епідемія) розповідає історію одного апокаліпсису та групи людей, які перебувають в епіцентрі подій. Все починається з хвиль благодаті, що отруює землі і змітає все на своєму шляху.

Наразі в мережі немає жодної книги, бо вони написані російською, а перекладати я не можу їх з деяких особистих причин, але не про це.

Нова трилогія, назви для якої ми з Мар підібрали вже давно (Цикл помсти, Отрута, Поріг недовіри), розповідатиме історію, що охоплює долі як нових, так і старих, вже відомих персонажів.

Головні:

Сетх Амаранте — волоцюга. Змучений і зневірений, що випадково потрапив у полон і змушений боротися не на життя, а на смерть.
Анкрет Вастрахен — заблудла душа. Вбивця, що мстить за свою дружину. Випускає гнів разом з випуском кишок противникам.
Вони обидва чортоклики. У Сетха особистий демон — громовий ворон — Коракс. Вони разом із раннього дитинства Сетха. І зв'язку міцнішого в людини з демоном ще не було. Але вже багато місяців Сетх навіть не знає, чи живий Коракс. Їх розлучили.
У Анкрета особистий демон — цербер — Аракіба. Сили, якими Аракіба наділяє Анкрета, дозволяють йому йти по запаху за вбивцями своєї дружини, і він навіть не здогадується, на кого вийде, знову взявши слід.
Доля зіткне Сетха і Анкрета в Ямі — бий чи помри. А потім ще пару десятків разів, поки вони нарешті не зрозуміють, що їхнє життя переплетено. І вони настільки сильно залежать один від одного, що їхня взаємодія перетворюється на перетягування каната: хто кого першим врятує.Втім, один із них приречений. Чи ні?..

Що буде в книгах: пригоди, жорстока реальність буднів волоцюг, кара за злочини, неправильні (чи навпаки) почуття, фатальні помилки, вибір не себе, помста, покаяння, здобуття сім'ї і втрата всього, погоня за смертю і біг від неї.

Колись я сказала Мар, що моя любов до екшна та її майстерність писати про почуття проникливо виллється в історію, яка розіб'є серця читачів. Звичайно, про читачів ще рано говорити, але наші вже розбиті та склеєні десятки разів.

Нова трилогія — це поки що мала частина наших планів. Але найрідніша. Тому що з неї розпочався новий виток Постфінему.

Дякую, що дочитали до кінця. Сподіваюся, було цікаво.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Діана Вінтер-Хеймс
Діана Вінтер-Хеймс@hiems_di

1.7KПрочитань
11Автори
49Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Старий новий пролог

    Переглядала я файли по книзі «Окіану приходить кінець» та знайшла іншу версію прологу. В книгу вона не увійшла, але най буде тут. Для фанатів, якщо такі є :D

    Теми цього довгочиту:

    Окіану Приходить Кінець
  • Літературні конкурси. Мій досвід

    Письмо до певного періоду мого життя було суто творчим. Тим, що я робила лише з натхненням та без думок про те, як писати краще. А потім я взяла участь в конкурсі та хотіла кинути літературу.

    Теми цього довгочиту:

    Пишу Книги
  • Шедеври ранньої творчості

    Дівчинка 11 років захопилася сталкерами і почала писати оповідання. Якими вони були?

    Теми цього довгочиту:

    Література

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається