Road 96: за кермом свободи

Road 96 — це відеоігровий еквівалент роуд-муві, де гравцю потрібно втекти з країни у стані складної політичної ситуації, граючи по черзі за різних, рандомно згенерованих, підлітків. 

Під тиском абсурдних диктаторських законів, все більше молодих людей змушені незаконно покидати Петрію, навіть ризикуючи власними свободою та життям. Дехто вірить що вибори, які от-от відбудуться, вирішать ситуацію, і перемога опозиції поверне все на краще. Інші ж вірять у те, що революційному руху під силу скинути теперішню владу. А дехто - просто хоче втекти, бо вірить що ситуацію вже ніяк не змінити.

Гравцю ж доведеться дослідити це питання власноруч, і відіграти кожного із втікачів так, як йому заманеться.

На своєму шляху ви зустрічатимете вісьмох дуже різних персонажів, чиї долі будуть переплетені між собою і тісно пов'язані із ситуацією в країні на порозі революції.

Порядок, у якому ви будете їх зустрічати - теж рандомний, проте має свої закономірності. Але разом із кількістю доступних опцій для пересування країною, менеджментом грошей і енергії та різноманітними небезпеками, це створює дуже цікаву атмосферу подорожі. 

Пересуватись по країні можна як автостопом чи на своїх двох, так і на таксі, автобусах чи навіть крадених автівках. 

Ночувати ж потрібно там, де вийде: потратити десяток баксів на ніч у мотелі, чи перекантуватись на коробках біля смітника? Вибір кожного разу за вами. 

Точками інтересу в цій пригоді слугуватимуть доволі класичні для таких історій мотелі, придорожні бари, дайнери, заправки, трейлерні парки і тому подібне. Як і під час подорожі, у цих місцях зазвичай трапляються енкаунтери із сюжетними персонажами, де ви будете втягнуті у різного роду халепи.

Всі енкаунтери із персонажами захопливі завдяки їхнім харизмі та шарму. Від добродушних далекобійника-революціонера та поліцейської, які хочуть бути разом, але не можуть; до похмурого таксиста, що хоче вбити місцеву телеведучу-пропагандистку та двох озброєних психів на байку, що хочуть її від нього захистити. Було постійно цікаво вгадувати, хто ж попадеться мені наступним і в якій чудернацькій ситуації.

Дії гравця ж, в свою чергу, впливають не тільки на історії цих персонажів, а і на політичну ситуацію в країні, та відповідно на кінцівку.

В плані свободи я б навіть назвав Road 96, якоюсь мірою, рольовою грою. У ній можна відіграти різних за політичними та моральними вподобаннями мандрівників, дії яких будуть впливати на персонажів та на світ кругом. Елементи випадковості також присутні, як то поява тих чи інших енкаунтерів, перевірки за допомогою кидків кубика та навіть отримання різних навичок, що відкривають альтернативні шлях проходження чи діалогові опції.

Так, свобода відіграшу доволі обмежена, але грі на 10-годинне проходження цього більш ніж вистачає. Бо навіть способів перетнути сам кордон багато, і кожен раз потрібно буде використовувати той, який, як ви відчуваєте, вам буде під силу в кожному конкретному випадку.

Всіх цих елементів достатньо для того, щоб ігровий досвід у Road 96 відчувався особистим і, певною мірою, неповторним.

Road 96 це ще один доказ того, що поки лише відеоіграм під силу давати кардинально різний досвід навіть в межах одного твору і дозволити прожити цей досвід різним гравцям по-різному.

Цікаво, а яким виявиться ваш шлях до свободи?

Більше схожого контенту в моєму телеграм каналі: Nerd Campfire.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Nerd Campfire
Nerd Campfire@Nerd_Campfire

324Прочитань
6Автори
23Читачі
На Друкарні з 16 квітня

Більше від автора

  • UNSIGHTED - перегони зі смертю

    Чому варто спробувати у неї зіграти, навіть якщо ви, як і я, терпіти не можете ігри з таймером.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри
  • Astalon: Tears of the Earth - правильна ностальгія

    Цікавий випадок, коли гра викликає ностальгічні почуття про те, чого ніколи не було, не паразитуючи на любові гравця до конкретних франшиз.

    Теми цього довгочиту:

    Ігри

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається