Що зараз значить молитися ?

Вони кажуть молися. Про здоров'я і успіх, про кохання і мир,молися про щастя. Молися про хороші зуби,премію,відмінні екзамени і букети квітів. Молися щоб ті перестали стріляти, чи принаймі наші вистрілювали їх краще.

Прийди в будівлю,скажи пару заучиних слів і виріши всі проблеми. Ах так, не забуть ще пожертвувати пару гривень. На всяк випадок,щоб закріпилося. Ось до чого зводиться наша релігія. Бог для нас не більше ніж веридливий старий,що в стані здійснити наші бажання, але для цього потрібно проробити декілька безглуздих ритуалів і проказати парочку улесливих слів.

Деякі з нас ходять до сповіді,проказують стандартні грішки бундючному священику і почувають себе чистими,безгрішними,принаймі деякий час. І засуджують інших,не те щоб важливо сповідались ті чи ні.

Деякі моляться кожен вечір. Вони чесно постять. Чесно носять парастаси. Чесно знають окремо відведений день кожного "святого". І можливо навіть не стрижуть ножицями в ці дні. Тому що так їм буде легше жити. Біди будуть валитись на грішників і ідолопоклонників а вони будуть щасливі. Бог подарує їм щастя.

Вітаю,ми спромоглися перетворити філософію альтруїзму і смирення на-це.

Хай живе батько- капіталізм!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євгенія Кубриш
Євгенія Кубриш@Uegene

Підліток,що пише від нудьги

374Прочитань
5Автори
18Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Чому вам варто прочитати “Midnight library”

    Що для вас головна складова хорошої книги? Тут могло лежати багато літер складених в красиві епітети але по суті розподіл є лише між сюжетом та користю що приносить до тебе зміст. Трохи про книгу зміст якої зачепить найбільших фанів сюжетної складової до яких відношу себе і я.

    Теми цього довгочиту:

    Література
  • Рефлексія

    Не маю уявлення що може бути принизлевіше усвідомлення власних помилок. Власної тупості,ядючості й не правоти. Хіба що повне їх заперечення.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія

Вам також сподобається

Коментарі (4)

Мені навіть здається що ті «спрощення» типу можна носити футболку з Ісусом у сучасних церквах повʼязані саме з тим щоб популяризувати релігію у 21 столітті.

Вам також сподобається