Увага! Криза 20 років

Якщо ви читаєте цей допис, значить, те, що я тут написала, було недаремно для мене. Дякую! Все, що тут викладено, – лише мої суб’єктивні думки.

Ми всі маленькі краплинки у великому океані життя. Напевно, так я б описала те, що зрозуміла у свої 21. Життя непередбачуване. Коли настає момент дорослішання, який для кожного приходить по різному, ти стоїш на роздоріжжі, коли назад уже не повернутися, а йти вперед страшно. Криза 20 років – ось вона! Здається занадто драматично, чи не так? Бо світовий порядок завжди визначається кризами.

Але зараз я хочу, щоб ви звернули увагу саме на цей період життя. Впевнена, багато хто відчував на етапі закінчення навчання тривогу та невизначеність. Що буде далі? Куди податися? Чи правильну професію я обрав? Як знайти роботу? Усі ці питання вибухають у голові, і ти просто не знаєш, як існувати далі. Тоді здається, що всі навкруги щасливі та успішні, окрім тебе. Я зараз про більшість молодих людей, які хочуть побудувати своє життя у цих по правді непростих умовах.

Пошук сенсу життя та власного «Я» стає тягарем. Бажання бути незалежними породжує кар’єрний тиск, де пошук роботи зумовлюється лише невпевненістю та синдромом самозванця. А «успішний успіх», який транслюється у соціальних мережах закопує ваші амбіції.

Ще один «сюрприз» від життя – суспільні очікування та норми. Думаєте, воно так працює, коли тобі лише 20-22 роки, а ти вже маєш думати, в якому будинку проведеш свою старість? У наш час прожити один день – це вже нагорода. Водночас тиск від оточення щодо пріоритетів у вашому житті точно не додає наснаги для життя.

Що цим усім вище написаним я хочу сказати? Якщо ви зараз, як і я, перебуваєте на такому непростому етапі життя – дайте собі час! Перестаньте себе гнобити за помилки. Ви вже є, і цього достатньо! Дайте собі час на розуміння особистих цілей, цінностей та захоплень. 

Я звертаюся до усіх і до себе в тому числі: ставте перед собою маленькі цілі, а не щось типу "заробити мільйон до 25". Так, це теж можливо, але в реальності це одиничні випадки. Кожен з нас уже має в собі ту силу йти далі. Це послання до всіх: Ви маєте в першу чергу обрати себе, щоб Всесвіт обрав вас.

Буду рада, якщо ці речення комусь відгукнуться! Діліться своїми думками.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Вільна авторка
Вільна авторка@vilna_avtorka

922Прочитань
1Автори
21Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Жінки і президентські вибори у США

    Історія американських президентських виборів еволюціонує на наших очах. У 2024 році віцепрезидентка Камала Гарріс кидає виклик Дональду Трампу, прагнучи стати першою жінкою-президенткою США. Але шлях до цього моменту був довгим і непростим.

    Теми цього довгочиту:

    Політика
  • Україна. Незалежність така, яка вона є

    Україна – країна, яка навчила світ, що сила народу полягає не тільки в його чисельності, але й в його рішучості та вірі у свої ідеали.

    Теми цього довгочиту:

    Україна
  • Сучасна українська літературна, яка вона?

    Дізнайтеся про становлення сучасної української літератури, яке відбувалося на руїнах СРСР. Відкрийте світ нового покоління українських письменників та поетів через літературні журнали та інтернет-простір.

    Теми цього довгочиту:

    Українська Література

Вам також сподобається

Коментарі (1)

Соціальні норми - то таке… можна піти в монастир, і стати монахом, це якщо віриш у Бога. Пошук свого “я” незалежить від грошей, його можна знайти, навіть не маючи нічого. Судячи з Вашого тексту, закінчена освіта дає широке поле для розмірковувань. Великі гроші ніяк не приводять до бажаного результату, та не в змозі зробити людину щасливою.

Вам також сподобається