Експертні-експерти в (навколо) спортивній діяльності.

Звісно для повноти допису можна було б приплести й контрнаступ, політику і тактику для нашої збірної на наступний матч, але в соцмережах вже це зробили. Куди не глянь – всюди експерти. Як насрано. Вони знають, як нам жити, як бити вагнерів і кадирівців, як боротись з коронавірусом, кого мали взяти тренером збірної, і хто стопудово виграє Євробачення. Гугла не треба, спитай сусіда – все знатимеш. Всіх об’єднує одне: ніхто з них не робить того, про що розводить дискусії.

А в кращому випадку, знає поверхнево.

Але я, з вашого дозволу, зупинюсь на колись близькій для себе діяльності (6 років тренер з кросфіту). Тобто тренування.

Випадок №1. Мій хороший товариш і теж кросфіт тренер постійно постив сторіс, як тренуються його атлети. І рідко, але мітко прилітало: там неправильна техніка, цю вправу не так робиться, погано стрибає і тому подібне...

Жодний з тих експертів не тренер і не виступаючий спортсмен. Більшість все ще не розуміють, що то таке: кросфіт.

Але знають, що і як правильно.

Різниця в тому, що тренування = навчання. А в навчанні не буває без помилок. І це нормально. Сьогодні тупиш, завтра вже знаєш. Весело потім відслідковувати прогрес в техніці виконання.

Хтось мені якось розповідав, що й з точки зору маркетингу товстому і ніякому тобі буде легше подивитись сторіс з менш товстим і ніяким кимось, щоб приспати певні комплекси і притягти свою тушку в зал. Скільки в цьому дійсно правди, не знаю. Не експерт.

Випадок №2. Одна клієнтка Прайму (залу, де я працював) виставила фото результатів, де боків, зайвих підборідь, живота немає – тіло струнке, красиве прес видно. Прилітає комент: раніше було краще.

Жіночка, котра написала те, виглядала діаметрально-протилежно. І сексуальні друге з третім підборіддя, і оці звабливі дряблості всюди, ех загорніть – беру... на тренування звісно ж.

Раніше було краще? Глянемо, пані, на кого десь на пляжі дивитиметься ваш чоловік.

Випадок №3. Зняв відос, де ще одна клієнтка робила підтягування. Так, швидше кіпінгом (тобто за рахунок розкачування), ніж строгими. Але поналітало їй в повідомлення експертів, аж гай шумів. Плечі собі травмуєш, неправильна техніка, що ти розкачуєшся – все по стандартній експертній формулі.

Сам не вмію, не знаю, не можу, але обісру. Майже ніхто з тих експертів підтягуватись без гравітрона (тренажер спеціальний) не вміє. Але радить.

Мені особисто пощастило в рівній мірі прокачати вміння не звертати увагу або слати до сраки таких от любителів завертати плечі. Зайвої доброти і ввічливості не завезли. Тому якось минає.

Висновки стосовно спорту з таких ось експертних думок короткі.

- Чим більше і авторитетніше людина говорить про щось далеке від її професії чи хоббі, тим менше вона дійсно шарить в тому.

- Кожна людина має право на власну думку, але не кожна думка однаково цінна. А деякі гівна варті.

- Останнє, що можна зробити з експертними експертами – опуститись до пояснень що і для чого ти робиш. Ще час на це витрачати. Він/вона ж експерт, розбереться самостійно.

- Якщо ти не тягнеш технічніше, не бігаєш щвидше і не прокачаніше за того, кого зібрався критикувати своєю цінною порадою – можеш не тратити час. Ти не встиг, інфляція.

Серед нас таких багато. Хтось з них твій друг, родич, а хтось навіть ти. Я не можу сказати, слухати тобі їх, чи ні. В тебе своя голова на плечах, ти й думай.

P.s. Звісно-звісно, це не ти, допис не про тебе. Твоя думка дійсно цінна, бо ти справді знаєш абсолютно все. Амінь.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Іван Дурський
Іван Дурський@ivan_durskyi

3.5KПрочитань
25Автори
90Читачі
На Друкарні з 18 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається