Як створити колекцію комах

Привітик. Недавно на зоології ми виконували творче завдання зі створення колекції комах і в цьому довгочиті, я розкажу як це зробити.

Наша колекція

Перше з чого вам треба почати це з вилову самих комах(Будь-ласка не виловлюйте представників Червоної книги України). Бажано мати сачка, так буде простіше полювати на потенційних мумій. Одним з найкращих місць пошуку є все таки квіти, бо там їх зазвичай дуже багато, але по факту ви можете знайти їх всюди.

Після того як ви спіймали комашку варто помістити її в морилку

Як створити морилку? Все просто, берете невеличку посудину з кришкою, туди кидаєте просочену чимось смердючим вату(бажано ацетон) і декілька клаптиків паперу.

Варто бути обережним з вибором речовини для моріння комахи, бо деякі викликають задубіння і ви не зможете пізніше розправити комашку в майбутньому. Так ви можете заморити майже будь яку комаху, окрім метеликів.

Як підготувати метелика для колекції?

Пручаючись в посудині метелик може пошкодити власні крильця, тож їх треба не морити, а вбивати(Дуже не гарне слово насправді), взявши з двох боків за тіло и трохи стиснувши. Так він одразу гине, але з метеликами складніше ніж з іншими представниками комах, бо і розправляти і готувати до колекції їх треба по іншому. Після того, як ви спіймали і погубили життя метелика, його складують в конвертик з паперу. А далі дуже кропіткий процес розправляння його.

Приклад розправки метелика

Ми особисто користувалися таким способом:

1)Беремо шмат пенопласту і робимо там борозенку, в яку має поміститися тулуб метелика.

2)Розміщуємо метелика на пенопласті проколюючи його кнопкою(обов'язково без кольорового кінчика) поміж крилець в тулуб

3) Притискаємо крильця метелика до пенопласту, бажано це робити якоюсь голкою, щоб не пошкодити крила

4) Поверх кладемо смужку паперу, який з боків приколюємо до пенопласту так, щоб не пошкодити метелика(ми використовували не так багато голок, а лишень чотири)

Процес фіксації метелика у нас

Таким чином крильця лишаються притиснутими і метелик засихає в потрібній нам позиції

Інших комах фіксувати простіше(якщо ви звичайно не збираєтеся розкривати їх крила чи інші особливості)

Як проколювати комах. 1а-1б - прямокрилі, 2 - бабки, 3а-3б - жуки, 4а-4в - клопи, 5 - метелики, 6 - двокрилі, 7 - перетинчастокрилі

Якщо комаха замала, ви можете відрізати смужку картону і приклеяти її туди.

Метелик Білан капустяний на шпильці
Жук Садовий довгоносик на шпильці
Жук Листоїд м'ятний на картонці

Загалом це все що треба для того, щоб зібрати колекцію комах. Якщо ви бажаєте прикрасити свою колекцію і організувати її, можете спробувати визначити комах і їх систематичні групи. В цьому вам може допомогти ось цей додаток:

Але вашій колекції треба коробка і засіб від молі, бо вона дуже полюбляє ось таку доступну їжу. Коробкою може стати будь-яка, навіть картонна коробка, просто покладіть туди вату оброблену засобом від молі. Якщо ви бажаєте, то можете заморочитися і зробити самостійно або замовити коробку для ентомологічної колекції, тоді ви зможете зручно повішати її на стіну.

Дякую що читали, сподіваюсь вам було цікаво! І не хвилюйтеся, комашки не прийдуть потім по вашу душу! Особисто мені після першого збору, стало самому цікаво зібрати подібну колекцію, чим я займуся на літніх канікулах!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Стрічка
Стрічка@strichechka

2.4KПрочитань
6Автори
60Читачі
Підтримати
На Друкарні з 24 квітня

Більше від автора

  • Порівняння з природою і чому вони не коректні

    Я давно тут не зявлявся і ось прийшов все таки надумав написати цього довгочита. Зазвичай тут я вам пишу усілякі цікаві біологічні факти, але сьогодні моє натхнення стикнулося з дилемою нашого суспільства.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія
  • Поговоримо про розмноження

    Недавно в тік тоці, під одним відео побачив коментар “Любов - це біологічне явище розмноження” і мені стало погано, тож мене це наштовхнуло на тему довгочиту.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія
  • Віруси це просто?

    Ох і давно мене тут не було і ось в пору усілякої зарази прийшов до вас з новими цікавинками.

    Теми цього довгочиту:

    Біологія

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається