Найголовніше із книг, котрі я прочитав

Книги це твоя глибина…

Послухайте цю музику!

Я вирішив, що хочу постійно розвиватись. А що найкраще розвиває? Читання книг… Ні! Читання і НОТУВАННЯ головного із книг! До вашої уваги мої нотатки із книг.


ПРО ПУСТОТУ

Енштейн сказав: “Все — пустота, а форма — згусла пустота”. Тобто на найглибшому рівні все складається із одної речовини. Ви ж памятаєте, що атом на 99% - це порожнеча?

Цитата Енштейна надзвичайно схожа на текст, якому уже понад 2500 років. Рядок із Сутри серця виглядає так: “Форма — не що інше, як пустота, а пустота — не що інше, як форма”. І це лише одна точка, у якій дивовижним чином поєднались квантова фізика і буддизм.

На цю тему важливо почитати книгу Фрітьофа Капра “Дао фізики”: “На мікроскопічному рівні поняття матерії доцільне, але на рівні атома воно позбавлено сенсу. Атоми складаються із часточок, у яких нема ознак матерії. Спостерігаючи за ними ми розуміємо, що маємо справу із певними динамічними паттернами, що постійно міняються — із танцем енергії!”


ПРО ПОЗИТИВНЕ МИСЛЕННЯ

“Дехто вважає, що секрет щасливого життя прихований у позитивному мисленні. Я ж вам скажу: саме по собі позитивне мислення нічого не варте!” - Джо Диспенза. І Марк Менсон доповнює цю тезу: “Не буду заперечувати, що “бачити склянку наполовину повною” - це гарна здатність. Але глянемо правді у вічі: життя інколи перетворюється на справжнє лайно, і наймудріше, що можна зробити в цій ситуації, - визнати це.

Заперечення негативних емоцій призводить зрештою до переживання їх глибше і довше, а то й до емоційного розладу. Бути постійно позитивним — це форма втечі, а не спосіб розв'язання життєвих проблем”.

У своїй книзі “Думай як мільйонер” Харв Екер стверджує, що потрібне “сильне” мислення, а не позитивне. У чому різниця? “На мій погляд, позитивним мисленням люди користуються для того, щоб переконати себе, що все чудово, але самі у це не вірять. Сильне мислення дає розуміння, що все нейтрально і має лише те значення, яке ми у нього вкладаємо, що свою історію ми напишемо самі і самі дамо їй оцінку!”


ЯК ПРОСИТИ ТАК, ЩОБ ВАМ НЕ ВІДМОВИЛИ

Зараз ви дізнаєтесь, як робити прохання так, щоб вам не відмовили. Матеріали взяти із геніальної книги по соціальній психології Роберта Чальдіні “Психологія впливу”: “Цікавий експеримент провів у Гарварді соціальний психолог Еллен Лангер: відповідно до одного широковідомого принципу людської поведінки,к оли ми просимо когось зробити нам послугу, ми досягаємо більшого успіху, якщо називаємо ПРИЧИНУ! Людям подобається мати причину для того, що вони роблять.

Отже експеримент був такий: наш герой звертався до людей в черзі до ксероксу “Пробачте, у мене п'ять сторінок. Можете мене пропустити, тому що я поспішаю?” Ефективність прохання була дуже висока: 94%. У іншому випадку фраза була така: “Пробачте, у мене п'ять сторінок. Можете мене пропустити?” Результативність упала до 60%. Здається, що вся справа була у пояснені “тому що я поспішаю”. Проте третій дослід довів інше...

Репліка звучала так: “Пробачте, у мене п'ять сторінок. Можете мене пропустити, тому що мені треба зробити копію?” На цей раз знову 93% людей погодились пропустити нашого героя. Хоча! Вони не отримали жодної нової інформації після слів “тому що”. Вони просто отримали псевдо причину — тому що...


ЯК ЗМІНИТИ СВОЄ ЖИТТЯ

Таємниця змін — в узгодженості думок і почуттів. Що спільного між станом буття і лазером? Ця паралель допоможе нам зрозуміти: лазер — це сигнал із високою когерентністю. Тобто сигнал складається із хвиль, котрі перебувають у одній фазі — їх впадини (найнижчі точки) і гребені (найвищі точки) збігаються. А коли хвилі збігаються, їх потужність сильно виростає.

Хвилі, із яких складається сигнал, або збігаються, або ні — або когерентні або ні. Те саме стосується і наших думок і почуттів. У вас напевне бували випадки, коли, намагаючись щось зробити, ви свідомо переконували себе в успіху, але у глибині серця не вірили у це. І що ви отримуєте пославши у світ цей некогерентний протифазний сигнал? НІЧОГО. (с) Джо Диспенза

ПІДКАЗКА. Дякуйте, перш ніж отримаєте результат. Відчуваючи вдячність, ми сигналізуємо квантовому полю (Всесвіту, Богу...), що подія уже відбулась. Але ВІДЧУВАЙТЕ це, а не думайте!

Моє життя було наповнене усілякими нещастями, більшість із яких так і не сталися. — Марк Твен

Пам'ятаєте? Контролювати себе, але не ситуацію. “Ми не завжди контролюємо те, що з нами відбувається. Але ЗАВЖДИ контролюємо наше сприйняття всіх подій, а також реакцію на них.” - Марк Менсон.

Хочеш змінити світ — зміни свою реакцію на нього! Але з чого почати? І ось вам перший рівень квантової психології на практиці: “Як спостерігач умісту свого розуму (думок, емоцій, почуттів), я БІЛЬШЕ ніж уміст мого розуму. Перш ніж робити щось стосовно свого стану, вам потрібно зуміти спостерігати за ним, стати ЙОГО СВІДКОМ. Щойно ви хочете побачити, що відбувається всередині вас, якась частина вас відділяється, щоб здійснити це спостереження!

У філософських термінах це називають “само-рефлексією”, “розототожненням”. Гурджиєв називав це “само-спостереженням”, дзен-буддисти — усвідомленністю і так далі...” (с) Стівен Волінскі “Квантова свідомість”. Розумієте? Вас повинно стати двоє...

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Корвін
Корвін@Korvin

Блог для всіх і ні для кого

467Прочитань
6Автори
10Читачі
На Друкарні з 24 вересня

Більше від автора

  • КВАНТОВА ПСИХОЛОГІЯ

    Найкраща психологія, про яку ви нічого не знали.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Час і його ціна

    «Погодьтесь: останнє, за що ми почуваємось вдячними, — це наше народження. Розумієте, вам ні до чого було народжуватися. Ви не повинні були народжуватись. Але все-таки ви народилися…»

    Теми цього довгочиту:

    Блог

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається