Дайджест публікацій за травень 2023

Як я й обіцяв у квітневому дайджесті, травень 2023 року на Друкарні я присвятив темі Продуктивності.

Система P.A.R.A., на яку я випадково натрапив в інтернеті, здалась мені дійсно практичною та простою. Дивно, що жоден з адептів “успішного успіху” про неї нічого не розповідає. Можливо тому, що вона реально працює? Спочатку я переклав кілька статей для себе, а потім вирішив, що це може бути корисним і іншим. Тому довелось робити цілу серію публікацій.

Метод P.A.R.A. Проста система організації цифрового життя

Якщо ви хочете навести лад у своїх файлах та папках на комп’ютері, а також сформувати кілька корисних звичок у роботі з цифровим контентом - спробуйте цю систему. Це оглядова стаття, яка познайомить з основними засадами її використання.

Якщо вам зайшла P.A.R.A. - пропоную зануритись глибше і прочитати цю серію з 8 частин, які допоможуть краще зрозуміти та впровадити цю систему у своє життя.

Перша, друга, четверта та п’ята частини допоможуть з практичною частиною впровадження системи, а третя, шоста, сьома та восьма запропонують кілька цікавих ідей та підходів у роботі з цифровим контентом.

  1. Занурення в P.A.R.A. Універсальна система організації цифрової інформації

  2. Занурення в P.A.R.A. Посібник з експлуатації

  3. Занурення в P.A.R.A. Створення генератора ідей

  4. Занурення в P.A.R.A. Налаштування системи

  5. Занурення в P.A.R.A. Визначаємо Список Проєктів

  6. Занурення в P.A.R.A. Дрібні проєкти для зосередженості, креативності та перспективи

  7. Занурення в P.A.R.A. Створюємо Мережу Проєктів

  8. Занурення в P.A.R.A. Основні принципи організації цифрової інформації

Прогресивне узагальнення: Практична техніка створення доступних нотаток

Як отримувати максимальну користь від книг, довгочитів та статей в онлайн-медіа? Відповідь: Прогресивне узагальнення! Автор системи P.A.R.A. пропонує цікавий підхід до “дистиляції“ цифрового контенту.

Шлях мислення: Наука про користь прогулянок

Вам приходили геніальні ідеї під час прогулянок? Нічого дивного. Вчені з’ясували, що під час спокійної ходьби наш мозок перебуває в максимально творчому стані та готовий генерувати нові ідеї та інсайти.


Але не Продуктивністю єдиною. Про штучний інтелект я також не забував.

Як ми всі стали донорами мозку ШІ

Скотт Розенберг, головний редактор розділу технологій Axios, порушує важливі питання щодо використання даних користувачів для навчання моделей штучного інтелекту. Висновки не втішні.


Цього місяця я започаткував ще одну тематику, якою цікавлюся.

Пропаганда. Історія, теорія та практика

Найдовший довгочит на Друкарні (принаймні з тих, що мені траплялися на очі). Про пропаганду та її складові. В подальшому планую розширювати цю тему.

11 прийомів пропаганди в рекламі (з прикладами)

Можна багато писати та говорити про теорію пропаганди, але корисніше бачити це все і дії. Наприклад, в рекламі.


Я дякую всім, хто прочитав ці статті, а особлива подяка тим, хто плескав та коментував. Діліться думками та пропонуйте своє бачення тих тем, які я висвітлюю.

Головною темою публікацій в червні буде кібербезпека. Звичайно про ШІ, Пропаганду та Продуктивність також буде. Не перемикайтесь!

Слава Україні!


Сподобались публікації? Дуже на це сподіваюсь, адже автор відшукував матеріали, перекладав, редагував та адаптував їх для того, щоб читання приносило не лише задоволення, але й було корисним. Можете підтримати його донатом. Навіть 1 гривня принесе радість!

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Артем
Артем@artem

Намагається збагнути світ

2.8KПрочитань
8Автори
44Читачі
На Друкарні з 15 квітня

Більше від автора

  • Чому micro:bit краще за Arduino для початкової школи

    В сучасному цифровому світі дуже важливо щоб діти вивчали основи програмування та електроніки. Погодьтесь, якщо ти розумієш, як влаштована та чи інша технологія, у тебе менше шансів потрапити в якесь незручне становище.

    Теми цього довгочиту:

    Освіта
  • “Другий Мозок” своїми руками

    Після невеликої перерви я вирішив повернутися до теми Продуктивності та Роботи з інформацією. Якщо до цього я робив переклади матеріалів, то цей довгочит вже авторський.

    Теми цього довгочиту:

    Продуктивність

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається