Оглядуючись назад

*Я планувала написати рецензію до одної неймовірної книги та на очі попався довгочит думка з якого мене зачепила. Отож я вирішила розвити її на свій лад з власними спостереженнями.

Як часто оглядуючись назад на минулі роки,навички,реакції вам хочеться їх забути? Або ж вони просто здаються вам відвертим соромом? Мене це переслідує незалежно від віку й теперішнього рівня. Я згадую себе пару років тому й з'являється не ностальгія а бажання заритися лицем в подушку й закричати. Зараз я пишу з впевненістю, через пару років я перечитаю свої старі роботи з бажання отримати часткову амнезію. Або в залежності від мого психічного стану ціленаправлено рухатимуть в цьому боці. Чи ні?

Чим більше я про це задумуюсь тим більше мені хочеться засміятися з подібної реакції. Реакції повної сорому за те що привело мене у нинішню точку. Більш достойну за минулу. Отож я вивела деяку методику самонавіювання. Ефект метелика.Сприймати колишні помилки та й діяння загалом з огляду на це неоцінне явище набагато легше. Якщо б я не писала тої дурні пару років тому я б не писала нинішньої дурні зараз і не писатиму в майбутньому. Та навіть якщо ті помилки поламали один з важливих мостів мені видається романтичним уявляти це як деревину з якої можна побудувати пліт. А плотом керувати на якій точці берега опинитись.

І якщо з серйозними розчаруваннями подібна романтизація наврядчи допоможе то від гарячкового видалення "крінжових" дитячих фото в інсті чи зіпсованого настрою від минулої роботи без сумнівів. Самокритика загалом класна річ та ловлячи себе на соромливих спогадах краще посмійтеся й загордіться. Ви тепер на пару сходинок вище.

В виборі зробити абсолютну тупість яка може до чогось привести чи сидінням з заумним виглядом на одному місці тягніться до першого. Потім це буде не більше ніж крінжовий спогад з погляду вашого успішного я.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Євгенія Кубриш
Євгенія Кубриш@Uegene

Підліток,що пише від нудьги

430Прочитань
5Автори
19Читачі
На Друкарні з 23 липня

Більше від автора

  • Невпевненість

    Сумніви взагалі-то не являються чимось поганим. Вони яскравий показник наявності критичного мислення, оскільки тільки абсолютний ідіот володіє таким багатством яке ми називаємо абсолютним радикалізмом. Та не варто плутати їх з тим шнуром на вашому горлі під назвою невпевненість.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія
  • Чому вам варто прочитати “Midnight library”

    Що для вас головна складова хорошої книги? Тут могло лежати багато літер складених в красиві епітети але по суті розподіл є лише між сюжетом та користю що приносить до тебе зміст. Трохи про книгу зміст якої зачепить найбільших фанів сюжетної складової до яких відношу себе і я.

    Теми цього довгочиту:

    Література
  • Рефлексія

    Не маю уявлення що може бути принизлевіше усвідомлення власних помилок. Власної тупості,ядючості й не правоти. Хіба що повне їх заперечення.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія

Вам також сподобається

Коментарі (4)

Якщо ви задоволені собою в теперішньому, хоча б трохи.

То всі успіхи та невдачі, не пройшли даремно.

Вам також сподобається