Типологія створінь за рівнем сили | Корона хаосу

Корона хаосу — назва моєї D&D партіє. Всі події відбуваються на та навколо планети під назвою Теркеза, яка 75.000 років тому перенесла апокаліпсис, що знищив 95% всього життя на ній.

У цій статті описана класифікація типів створінь в світі Корони хаосу, відсортовано за рівнем їхньої потужності.


СТВОРІННЯ (0)

Щось що було створено кимось. Має різний рівень примітивності та розвитку. Зокрема в цьому світі створено було все, окрім Буття.


ПОРОДЖЕННЯ (1)

Тип штучних істот створених магією, технологіями, тощо.

Зазвичай породження є примітивами, що не здатні до самосвідомості та виконують роль маріонеток наділених життям. Однак є і виключення, наприклад, якщо помістити в маріонетку повноцінний уламок лінії магії, тобто душу.

Породженням є: піднятий некромантом скелет чи зомбі, голем зроблений інженером, потвори хаосу народжені з воронки гниття, елементалі створені елементалістами, тощо.


ТВАРИНИ (1)

Свідомі створіння примітивного типу без ознак цивілізованості та культури. Зазвичай тварини є харчовою ланкою для решти створінь, будучи експлуатованим матеріалом, існування якого може підтримуватись штучно для отримання інгредієнтів не тільки продовольства, а й вжитку — хутро, кістки, жири, тощо.


ІСТОТА (2)

Свідоме створіння розумного типу з ознаками цивілізації та культури. Перші види істот, такі як люди, хаосити, елементалі та інші, були створені космічними голіафами в результаті їх експериментів, бажань або неочікуваних випадків.

Істоти живуть на планетах, безкрайніх вимірах та просторах, створених тими ж голіафами чи фрагментумами.


БЕЗСМЕРТНІ (3)

Свідомі істоти, що ув’язнили свою душу в невмирущій оболонці не даючи їй зустрітися з апокріфом Часу (Хроно) за для переродження. Або ті чиї душі були ув’язнені не з їх бажання. Тіла цих створінь зазвичай не мають ознак життя, вони не схильні до відчуття болю, спраги, зміни температур та виразних почуттів.

Окрім лічів, зомбі, привидів, вампірів та інших потвор безсмертя, також є істоти наділені магією, що підтримують своє існування за її рахунок, однак, це може подовжити їхнє життя але не зробить їх повноцінно безсмертними, оскільки в гонитві за підтриманням юного тіла, що постійно старітиме вони здатні втратити здоровий глузд, що все ще приведе їх до Часу.


БОГИ (4)

Вищі істоти з розвиненою самосвідомістю, що стоять над цивілізаціями та культурами. Богами не народжуються, ними стають в результаті збільшення потенціалу душі до тих меж в яких вона починає торкатися лей-ліній (ліній магії) світу в якому існує душа. Вплітаючи свою душу в лінії магії істоти стають вищими за смерть, відтепер навіть якщо їхні тіла будуть зруйновані, їхні душі продовжуватимуть існувати до тих пір поки їх не буде знищено. До повного знищення, бог, якаб не була його форму все ще здатен до покровительства над іншими істотами.


ЛЕВІАФАНИ (4)

Форма богів у магічний поток (лей-лінії) яких проникла магія космосу або ж, інакше кажучи, темна матерія або дика магія, що призвела до фізичної мутації та послаблення бога. Левіафани слабші за Богів, окрім цього вони повільно втрачають глузд під гулом порожнечі Буття, що зрештою призведе до божевілля.

Якщо магічні лінії світу левіафана були заражені дикою матерією, то в цьому світі більше не зможе з’явитися новий бог до поки лей-лінії не будуть очищені.


СУТНОСТІ ХАОСУ (4)

Це вища форма виду хаоситів, створінь народжених з випаровування при розкладанні космічного металу. Вони зіткані з темної матерії по жилах яких тече магія світу в якому вони зародилися. Хаосити в своєму зародку є видом, який метаморфує копіюючи вже існуючі види створінь, імітуючи їх магію, здібності, тощо. Сутності в свою чергу імітують самих богів виступаючи їх антиподами.

Хаос наділений здібністю нейтралізувати магію, що логічно, враховуючи як матерія, з якої вони народжені, впливає на ту ж магію. Натомість “вимкнути” чисту магію богів та левіафанів вони не здатні, окрім як висмоктати її з тіла чи поглинути, випускаючи рівноцінний антимагіяний імпульс.


ДРАКОНИ (4)

(мене повністю влаштовують дракони в ДнД, тож я вирішила не змінювати їх концепцію, вплівши у світобудову свого задуму)

Істоти створені фрагментумом Резонансу. Спочатку Резонанс створив з себе простір в якому зліпив двох перших драконів. Різнобарвну Тіамат і всеметалевого Бахамута. Резонанс не мав смаку і вміння, а тому тіла перших драконів потворні, криві, зліплені з усього що тільки можна. І хоча вони були однаково химерні, на відміну від Тіамат, Бахамут вийшов значно краще, значно привабливіше, значно видатніше за що дракониця запалала заздрістю до брата та ненавистю до творця. У гніві вона знищила половину створеного для них світу, оселившись на його згарищі, там вона породила різнокольорових драконів.

Бахамут спокійніше прийняв свою потворну долю, відправившись в подорож простором Резонансу. Досліджуючи, він відкривав різні метали з яких виліплював власних дітей.

Довгий час дракони не полишали Резонансу, поки його не було розірвано Чорним місяцем. Дракони були вимушені відправитися в інші світи, шукаючи новий дім.


КОСМІЧНІ ГОЛІАФИ (5)

Розумні надстворіння утворені апокріфом Матерії, Космо. Їхні форми зліплені з космічного пилу зруйнованих або ще ненароджених світів. Космічні голіафи блукають всесвітом створюючи космічні тіла, такі як: зірки, планети, супутники, навіть астероїди, що летять космосом були запущені якимсь голіафом.


ФРАГМЕНТУМИ (5)

Розумні надстворіння утворені апокріфом Енергії (Ерго). Тіла або ж форми яких є незрозумілими та абстрактними, як і їхній погляд на життя.

Фрагментуми наділені здібністю створювати окремі види життя та цілі виміри, інакше кажучи кишенькові простори, без меж та обмежень. Їхні здібністі до світотвореня близькі до розуміння примітивної божественності але нічого праведного в їхніх діях не знайти, адже вони роблять це тільки тому, що можуть, не переслідуючи вищої мети. Їхні погляди що до знищення такі ж прості, як і до створення, тому немає нічого дивного, що фрагментум знищує своє творіння, коли воно йому набридає чи не подобається в результаті, не надаючи значення забраним життям.


АПОКРІФИ (6)

Вища ступінь самосвідомості, що зародилася з чотирьох сторін Буття. Вони уособлюють з себе основи існування, серед них немає найслабших чи найсильніших, їхні тіла все ще формуються в лоні Буття і невідомо чи будуть вони колись народжені.

  • апокріф Час, він же названий Хроно, відповідає за термін всього і кожного. Його блакитні очі спостерігають за кожною одиницею життя не кліпаючи до самої її смерті, запам’ятовцючи кожну мить. Час неможливо змінити чи подорожувати ним. Час здатен показати істоті минуле чи вигадане майбутнє і воно буде настільки реальним, що повернувшись, до миті початку подій, створіння може втратити глузд.

  • апокріф Матерії, він же названий Космо, відповідає за утворення всіх видів та правил існування матерій, будь то піщинка чи ядро планети. Космо постійно зменшується і збільшується, наповнюючи всесвіт своїми фрагментами.

  • апокріф Енергії, він же названий Ерго, той з кого почався рух у всесвіті. Він тісно взаємодії з Космо (їх можна назвати близнюками) та подібно до нього постійно випускає та поглинає енергію, що рухає все в просторі навколо Буття.

  • апокріф Магії, він же названий Аркан, той що створює життя. З Аркани по всьому всесвіту тягнуться нитки, що обплітають світи створюючи лей-лінії або ж лінії магії. Лей-лінії постійно ламаються та відновлюються, з їхніх уламків утворюються душі, що зароджують будь яке життя.

Апокріфи тісно пов’язані одне з одним та не мають сенсу без одне одного.


БУТТЯ (7)

Дещо, що існує за межами розуміння.

Буття не має форми, не має тіла, не має самосвідомості, не має нічого і в той же час є усім. Його ніхто не створював, воно зародилося в абсолютній порожнечі яку прийнято називати всесвітом. Буття існує в циклі де воно існує і не існує одночасно. Розлітаючись безмежною порожнечею до поки його не почне знов стискати, а тоді воно вибухне та утвориться знов.

Таке воно Буття всесвіту.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Божевільна Маска
Божевільна Маска@CrazyMask

401Прочитань
2Автори
7Читачі
На Друкарні з 16 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається