Як не кинути все? Простими словами про складне.

Автор: Stefano Pollio. Опубліковано на Unsplash

В житті кожного з нас бувають моменти, коли здається, що нічого не виходить і все йде не так, як хотілося б. Під час депресії (будь-якого виду) цей стан погіршується та загострюється, і відчуття що нема сенсу продовжувати.

Уявіть: ваше хобі — збирати прикраси. І ви цією справою горите. Коли ви збираєте прикраси ви наче відпочиваєте і відчуваєте себе важливою. Під час депресії — ви навіть не можете дивитись в бік прикрас. Ви не відчуваєте тяги до цього, а якщо “змушуєте” себе зібрати якусь прикрасу, то починаєте ненавидіти це діло. І більше до нього не повертаєтесь. А потім ви починаєте гризти себе, за те що ви раніше хоч щось робили, а зараз і хобі вже не займаєтесь, і відчуття що ви ведете невірний спосіб життя, адже в інстаграм всі такі щасливі, або коли показують свою проблему то в момент вирішення, а не в момент collapsus.

Враження що ви ніколи не вийдете з цього стану, але це не так. І зараз будуть приклади на пальцях котрі мені дуже допомагають.

Згадуємо дитинство. Нас вчили ходити. Всі ми падали, але все ж такі пішли. Тому що ходьба це НАВИЧКА. Її треба розвивати. Запамʼятали?

Будь-яка справа — це НАВИЧКА.

Тепер переносимось в похмурий депресивний стан. Уявляємо (а комусь і цього не потрібно) що ви прокинулись і не можете встати навіть в душ. Нема цілі вставати з ліжка. І ви хочете спати, лежати, нічого не робити. Піти в душ це наче марафон пробігти в 1000000000 км. Звучить нереально, так?

І тут собі треба нагадувати що піти в душ — це теж НАВИЧКА. Домовлятись з собою щось робити — це НАВИЧКА. Вести блокнот справ на день — НАВИЧКА.

І це все треба розвивати.

Звичайно, з першого разу не вийде. Ви будете збиватись з цілі котру ви собі задаєте, але важливо памʼятати нащо ви це робите, шукати нові сенси в житті (це теж навичка).

Коли я так почала дивитись на своє життя, стало простіше, але в той самий час це і складно.

І на цю призму можна вішати все: любов до себе, відносини з оточуючими, хід думок тощо.

Будьте здоровенькі і якщо вам сподобалась стаття чи є запитання, то буду рада вашим вподобайкам чи запитанням!

Обіймаю, просто Рі.

#психологія #навички #навичка #депресія #власнийдосвід #ментальнездоровʼя #психотерапія #закликдодії #підтримка
#psychology #skills #skill #depression #ownexperience #mentalhealth #psychotherapy #calltodo #support

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Просто Рі
Просто Рі@prosto_ri

281Прочитань
3Автори
9Читачі
На Друкарні з 9 травня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається