Публікація містить рекламні матеріали.

Магнолії та ефективність: як планувати робочий час весною

Із власних спостережень можу стверджувати, що в ефективності є сезони.

Якимось дивом, кожної зими ми тягнемось до гарячої чашки чаю, ковдри і нескінченного потоку серіалів, а восени задумуємось нахіба воно нам все треба, на літо плануємо відпустку, весною - нюхаємо магнолії. Написала так, наче ми ніколи і не продуктивні)
Продуктивні, і певно завжди… коли плануємо.

Обирай ефективні інструменти

Це може бути блокнот і ручка, нотатки в телефоні, Trello, Google Calendar. Я надаю перевагу комбінації останнього, бо таки 21 століття, та звичних канцелярських приладь.

Лайфхаки по організації календаря:

  1. Плануй робочий час. Так, там є функціонал “налаштувати робочий час“. Тоді твої колеги не поставлять зустріч, коли ти гуляєш з собакою, або вже як годину в барі. Якщо ти фрілансер - просто маєш більший вибір, коли почати, але май сили, приведи до ладу свій графік.

  2. Додай час на обід в календар. Це геть не точно, що ти обідатимеш в той час, але ти принаймні пам’ятатимеш, що пора. Не менш важлива плюшка — мінус 1 тайм слот для зустрічі.

  3. Внеси в календар всі додаткові активності: ті ж собаки, спортивні зали, додаткове навчання, танці і кулінарні вечори. Не перестарайся, бо остогидне)

Із практики світових гуру - розділяй активності. Наприклад, я більш продуктивна після обіду, тому почту читаю зранку, зустрічі в середині дня, операційка і стратегічні речі під вечір. На початку можеш ввести зонування робочого дня. Так ти не будеш перемикатися на короткострокові задачі і триматимеш фокус. Якщо специфіка роботи вимагає багато зустрічей кожного дня, забронюй п’ятницю на перед і приділяй цей час реально роботі, а не балачкам. Це і правда працює💡

Навіщо ручка? Все просто — запиши список того що варто зробити на день і викреслюй, викреслюй з усвідомленням того, що ти сьогодні герой, чи геройка. Блокнот дає можливість упорядкувати всяку дрібноту і розбивати грандіозні речі на маленькі таски. Для просунутих юзерів це to do - листи в Trello, наприклад: https://trello.com/templates/engineering/kanban-template-LGHXvZNL.

Плануй відпочинок

Весна. Можливо дощ, а можливо +20 за вікном і бажання нюхати магнолії в бот.саду. Вихід є — перевіряємо прогноз погоди і плануємо активності залежно від своєї метеозалежності. Якщо не любиш весну, заплануй відпустку на літо. І нагадаю, засмагати на сонці, лазити в горах, гуляти містом, читати книжку на балконі і не думати про роботу — це все відпустка, обирай яка до душі. Відчуття що попереду тебе чекає 3 - 5 безтурботних дні додає жаги швидче закінчити всі справи.

Розставляй пріоритети

— поговоримо про це окремо)

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Яна
Яна@bardysh

9Прочитань
0Автори
0Читачі
Підтримати
На Друкарні з 26 квітня

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається