Британська військова техніка на зберіганні

Після циклу оглядів військових баз зберігання партнерів зустрічаю вже не перший коментар з проханням написати про британські:

Дуже хочу про британські бази зберігання техніки, в контексті цієї сьогоднішньої новини - https://mil.in.ua/uk/news/brytaniya-z-pochatku-2022-roku-utylizuvala-667-odynyts-vijskovoyi-tehniky/
Німецькі, французькі та італійські описали, а британські - ні (((

В контексті опублікованої новини про те, що Британія з початку 2022 року утилізувала 667 одиниць військової техніки, все ж таки вирішив написати на ваше прохання невелику статтю та роз’яснити деякі деталі.

Левову частку утилізованої техніки складає так званий White Fleet - НЕбойова техніка (трейлери, бусики і т.д.), яку простіше утилізувати, ніж продати. Тому традиційної зради тут немає.

Що стосується баз зберігання, найбільшою з них є Ashchurch Central Vehicle Depot - стратегічний резерв британців.

Проблема в тому, що в Британії клімат не дозволяє тримати техніку під відкритим небом, як це спокійно можна зробити в Італії чи США. Порахувати та ідентифікувати техніку неможливо.

За офіційною інформацією, у 2020 році на базі зберігалось близько 7500 одиниць різної техніки (від Челенджерів 2 до байків).

military vhicles armoured fighting vehicle

Протягом багатьох років база була проблемною через забруднення азбестом. У відповіді на запит МО Британії вказало, що забруднено близько 6500 одиниць техніки, серед яких танки Challenger 2, БТР Bulldog, САУ AS90, MRAP MASTIFF, Cougar та інші. Частину цієї техніки британці вже передавали. У пакетах допомоги поки не фігурували або не були передані БТР Bulldog та БМП Warrior.

Але не все так просто. 789 БМП Warrior було виготовлено для британської армії, з яких сьогодні на службі - 625 одиниць.

За інформацією британських джерел, 190 танків Challenger 2 були розканібалені для технічної підтримки танкового парку на службі, як і багато іншої техніки з бази зберігання через недостатнє фінансування.

Саме тому сильно розраховувати на цю техніку не варто.

Warrior tracked armoured vehicle - Wikipedia
БМП Warrior

Що стосується застарілої бронетехніки типу сімейства Спартан та ін., МО Британії продає їх щорічно, як і іншу техніку. На ринку можна знайти багато чого цікавого, починаючи з позашляховиків та бронетехніки від МО…

… і закінчуючи Акацією.

А ось вже інша компанія, яка зараз, наприклад, має в запасі 10 одиниць Warthog Armoured All Terrain Ambulance, 20 одиниць Spartan FV103 CVRT, 10 Pinzgauer Vector 718 6×6 (“Буханка” здорової людини) і багато чого іншого з призначенням “піхоті піде“. Про кількість автомобільної техніки типу Ленд Роверів на ринку навіть писати не буду.

Pinzgauer Vector 718 6×6
Warthog Armoured All Terrain Ambulance
Spartan FV103 CVRT

Головне питання - гроші. Українські благодійні фонди закупили вже сотні одиниць техніки з Британії і можуть продовжувати це робити, тому якоїсь великої зради стосовно продажу та утилізації частини техніки, яка для британців є застарілою, я не бачу.

Сюжет 2011 року з бази зберігання.

Сподобалась стаття?

Можете підтримати автора за допомогою сервісу Buy Me A Coffee для більшої кількості такого контенту - https://www.buymeacoffee.com/k.natovskiy

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
К. Натовскій
К. Натовскій@k.natovskiy

OSINT, адекватна аналітика

6.8KПрочитань
0Автори
9Читачі
На Друкарні з 25 жовтня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається