Публікація містить рекламні матеріали.

Кращі мікрофони (ТОП-10) - Рейтинг 2024 року

Зміст
Лучшие микрофоны

Враховуючи розвиток інтернет-ресурсів та творчості в цілому, зовсім не дивно, що збільшується кількість обладнання для запису відео- та аудіо-контенту. Список лише підвидів мікрофонів стрімко зростає, а разом із ним і складнощі у виборі такої техніки. Сьогодні стрімерам складно зрозуміти, що саме їм треба для онлайн-мовлення чи подкастів. Особливо якщо немає досвіду. Аналогічної думки дотримуються багато меломанів, які хочуть організувати у себе вдома міні-караоке. У нашому рейтингу найкращих мікрофонів 2024 року ми постараємося дати відповіді на запитання наших читачів. Спочатку розберемося з різновидами гаджетів:

  1. Студійні мікрофони – бувають вокальними та інструментальними. Перші відрізняються підйомом частотної характеристики (АЧХ) в районі 3-4 кГЦ, що дозволяє досягти кращого звучання голосу. Інструментальні аналоги акцентуються на звуку певних інструментів (можуть бути різними або мають гнучкі параметри).

  2. Концертні – використовуються професіоналами, їх не розглядаємо;

  3. Комп’ютерні – саме сюди входять, умовно кажучи, моделі для стримерів. Важливо сказати, що бувають прості настільні, мікрофони-петлічки та гарнітури. Останній варіант навряд чи дозволить досягти гарного звуку з усуненням шумів. Вибирати доводиться між настільними та петличками. Перші зазвичай мають більш просунуту систему придушення шумів, що вкрай важливо в рамках стріму.

Рейтинг уособлює суб'єктивну думку автора!

Кращі мікрофони для стріму

Цей різновид пристроїв підходить для ПК з метою організації стримувань (прямих трансляцій онлайн). Основною відмінністю цих мікрофонів від аналогів вважається хороша якість передачі звуку лише на рівні деяких студійних приладів початкового класу. При цьому реалізовано просте підключення гаджетів та просте керування, що дуже важливо для користувачів.

FIFINE T669

FIFINE T669

Список добрих мікрофонів для стріму відкриває лінійка FIFINE T669. Виробник постарався зробити все можливе, щоб цей прилад вийшов хорошим аналогом для студійних рішень і міг застосовуватися в домашніх умовах. Почасти їм вдалося домогтися поставленого завдання. Девайс підключається за лічені секунди за допомогою USB-проводу. Приваблює хороша система кріплення і висока міцність конструкції. Необхідно відзначити стоку, виготовлену з металу, яка не боїться корозії. Зазначимо відсутність спотворень. Крім того, необхідно відзначити простий спосіб монтажу приладу, а також той факт, що це конденсаторний мікрофон, що є рідкістю для цієї цінової категорії.

Магазини

Посилання та ціни

TOUCH

Купити за 2399 грн

STYLUS

Купити за 2359 грн

Плюси:

  • конденсаторний прилад;

  • не потрібне фантомне підключення;

  • просте встановлення;

  • якісна реалізація конструкції.

Мінуси:

  • односпрямований мікрофон.

Redragon Quasar 2

Redragon Quasar 2

Йдеться про один із найякісніших мікрофонів для подкастів та стриму. Лінійка Redragon Quasar 2 випущена одним із провідних брендів із розробки геймерської периферійної техніки. Не дивно, що у них в асортименті є чудовий USB-мікрофон в агресивному дизайні з відмінним шумоподавленням. Як ви розумієте, пристрій такого іменитого виробника має повну сумісність з усіма ПК і портативними ноутбуками, що досягається за допомогою USB. До складу комплектації входить складна тринога і поп-фільтр. Також необхідно відзначити гранично просте встановлення, а також налаштування цього мікрофона.

Магазини

Посилання та ціни

ФОКСТРОТ

Купити за 1499 грн

Плюси:

  • просте налаштування;

  • зручне підключення;

  • стильний дизайн;

  • добрий поп-фільтр;

  • дорога тринога.

Мінуси:

  • не для вокалу.

Razer Seiren Mini

Razer Seiren Mini

Ще одна хороша модель, що набула широкої популярності серед стримерів для запису відео. Прилад має скромні розміри та стильний дизайн. Необхідно відзначити високоміцну основу, а також різьблення в 5/8 дюймів. Діапазон частот стандартний (від 20 до 20 000 Гц), як і інші характеристики. Тішить широкий кут захоплення, тобто спрямованість виробу. Відгуки покупців прямо вказують на можливість суттєво зменшити рівень шумів, включаючи звуки від натискання на кнопки. Чутливість досить висока – лише на рівні 17,8 мВ/Па. Підключення цього гаджета відбувається за допомогою кабелю USB.

Магазини

Посилання та ціни

TOUCH

Купити за 1989 грн

ЦИФРА

Купити за 2499 грн

МОЙО

Купити за 1899 грн

Плюси:

  • компактні розміри;

  • хороша чутливість;

  • відмінне складання;

  • досвід розробників;

  • добрий фільтр перешкод.

Мінуси:

  • не знайдено.

HyperX QuadCast

HyperX QuadCast

Найкращий мікрофон для стриму 2024 року – це модель HyperX QuadCast, що приваблює відмінними технічними характеристиками та відносно доступною вартістю. Пристрій має широкий список опцій. Необхідно відзначити якісну збірку та рівень звуку, наближений до можливостей студійних аналогів. Ми говоримо про двонаправлений мікрофон, який має гранично просте управління – можна вимикати за допомогою сенсорної кнопки, легко встановлювати на будь-якій поверхні. Також відзначимо наявність гарного підсвічування червоного кольору. За рахунок продуманого антивібраційного кріплення виробнику вдалося звести до мінімуму негативний вплив від вібрацій та інших перешкод. Є порт для навушників. Можна регулювати чутливість.

Магазини

Посилання та ціни

TOUCH

Купити за 3839 грн

ЦИФРА

Купити за 4183 грн

Плюси:

  • регулювання чутливості;

  • відомий виробник;

  • просте управління;

  • захист від перешкод;

  • порт під навушники.

Мінуси:

  • не знайдено.

Кращі мікрофони для караоке

Якщо ви бажаєте отримати реальний результат, а не просто створити видимість караоке в домашніх умовах, рекомендується використовувати конденсаторні мікрофони. Такі рішення мають більш високий рівень чутливості і в рази краще передають тембр голосу. Очевидно, що багато залежатиме від акустики та обстановки у приміщенні. Важливо, щоби не створювалися перешкоди і не було спотворення звучання. Якщо в кімнаті ситуація не підходяща, слід звернути увагу на конденсаторні моделі з шумозаглушенням. Якщо ж ставитеся до цього інструменту лише як предмет розваги, можливо, варто звернути увагу на динамічні аналоги з більш лояльним цінником.

JBL PBM100

JBL PBM100

З погляду співвідношення ціна/якість – це безперечно хороший динамічний мікрофон від одного з провідних розробників акустики у світі. При цьому лінійка JBL PBM100 приваблює простим налаштуванням та гарною синхронізацією із системами PartyBox (технологія JBL). Завдяки кардіоїдній діаграмі спрямованості визначається джерело звуку, що говорить про хороший рівень чутливості. Це дозволяє фокусувати звук на вашому голосі, а не шумах. Також радує наявність гарної сітки-ковпачка із захистом від вітру. Для караоке це безперечно якісна модель зі з’єднанням по XLR. Якщо Ви вирішили задіяти гаджет із системами PartyBox, вдасться заощадити у 2-3 рази з точки зору якості звуку на рівні з конкурентами.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • висока чутливість;

  • захист від шумів;

  • відомий бренд;

  • співвідношення ціна/якість.

Мінуси:

  • немає за цю вартість.

Shure PGA48

Shure PGA48

Розмірковуючи на предмет купівлі преміального мікрофона для караоке, хотілося б виділити лінійку Shure PGA48, оснащену міцним металевим корпусом та гарною решіткою для захисту від перешкод. Серія PG Alta Range отримала ще більше якісних дротових гаджетів, які підходять для любителів та музикантів-початківців. Дані пристрої відрізняються граничною простотою в експлуатації та гарною міцністю. Це зносостійкий пристрій, що приваблює гарним захистом від шумів та високим рівнем зручності у використанні. Зокрема це аргументовано підтримкою мікрофонного кабелю типу XLR-XLR, довжина якого досягає 4,6 метрів.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • захист від шумів;

  • сфера застосування;

  • ударостійка модель;

  • чисті середні частоти.

Мінуси:

  • не знайдено.

Rode NT-USB Mini

Rode NT-USB Mini

Найкращий мікрофон для караоке 2024 року – це модель Rode NT-USB Mini, оснащена конденсаторним капсулем. Очевидно, що цей гаджет значно краще бореться з навколишніми шумами, ніж аналогами. Крім того, реалізований просунутий поп-фільтр, який значно покращує звук вокалу. Необхідно відзначити якісну магнітну підставку, яка захищає мікрофон від негативного впливу ударів та дрібних механічних струсів. Передбачено ефективне сполучення зі смартфонами та ПК без додаткових драйверів та складних налаштувань. На тлі конкурентів цей апарат гарантує справді кришталево-чистий звук. Слід зазначити граничну простоту в експлуатації та хорошу адаптацію під сучасні студійні програми для запису звуку та трансляцію відео.

Магазини

Посилання та ціни

TOUCH

Купити за 4749 грн

ЦИФРА

Купити за 6090 грн

Плюси:

  • кришталево-чистий звук;

  • поп-фільтр;

  • конденсаторний тип;

  • якість виконання.

Мінуси:

  • не низька ціна.

Кращі студійні мікрофони

За назвою зрозуміло, що такі рішення розраховані на використання у професійних цілях, але що робити аматорам? Це чудово розуміють виробники таких гаджетів і вміло користуються. Тому у продажу зустрічає багато аматорських, так званих студійних мікрофонів, які явно поступаються аналогам по 50-200 тисяч гривень. Тим не менш, ми розглядаємо як аматорські «студійні» мікрофони, так і моделі середнього класу, розуміючи, що професійні рішення набувають експерти, які не потребують підказок. Важливо, що навіть аматорські напівпрофесійні пристрої повинні мати більш високі параметри роботи з вокалом, і це неминуче конденсаторні апарати.

Rode NT2-A

Rode NT2-A

Поповнює рейтинг мікрофонів відмінна модель для домашньої студії серії Rode NT2-A. Конденсаторний пристрій отримав 25-міліметрову подвійну діафрагму. Запис може здійснюватися у трьох положеннях, включаючи кругову, «вісімку» та кардіоїду. Відповідно, на виході досягається реально точна та повна картинка у контексті «аудіо». Чутливість не ідеальна, але показник 36 дБ є гідним, враховуючи цінову категорію пристрою. У комплект входить гарний чохол із захистом від пилу. Передбачено надійне кріплення для стійки. Прилад позиціонується як професійне рішення, але тут є підстави сумніватися. Тим не менш, для вокалістів-початківців даний мікрофон може стати хорошим рішенням, що дозволяє заощадити хорошу суму коштів для старту кар’єри.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • середній рівень чутливості;

  • гідна вартість;

  • добра стійка;

  • якісний фільтр.

Мінуси:

  • далеко до рівня живого концерту.

SAMSON Meteor Mic

SAMSON Meteor Mic

Якщо не знаєте, який вибрати напівпрофесійний мікрофон для студійного запису звуку, можливо Вам сподобається лінійка SAMSON Meteor Mic. Це гідне рішення середньої цінової категорії, оснащене великою 25-міліметровою діафрагмою, що нечасто зустрічається у конденсаторних рішеннях цієї цінової категорії. Передбачено USB-інтерфейс. Звичайно, є стерео-виходи, які підходять для підключення гарнітур 1/8” TRS jack, щоб здійснювати моніторинг. Слід також відзначити простоту управління мікрофоном, оскільки на передній панелі є особливий регулятор звуку. У цьому місці знаходиться вимикач. Необхідно відзначити якісне виконання гаджета, оснащеного хромованим корпусом. Є можливість настроювання висоти ніжок під гітару та інші інструменти.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 5423 грн

ЦИФРА

Купити за 5315 грн

Плюси:

  • добре виконання;

  • відмінні ніжки;

  • просте налаштування;

  • якість звуку.

Мінуси:

  • повністю виправдовує вартість.

Sennheiser MK 4

Sennheiser MK 4

Цей мікрофон найбільше підходить для відповідності категорії студійних мікрофонів. Це підтверджує лише одну назву виробника. Компанія Sennheiser є одним із лідерів ринку. Лінійка MK 4 при цьому приваблює фірмовою технологією під назвою Apogee, яка вже давно підтвердила свою точність у плані передачі аналого-цифрового сигналу. Передбачено швидке підключення до системи iOS. Зазначимо, що прилад конденсаторного типу має багато технологічних рішень, про які ми можемо сказати лише коротко. Так, наприклад, заслуговує на увагу конденсаторний капсуль, діаметр діафрагми якого становить 1 дюйм. Фірмовий продукт під назвою PureDigital має на увазі передачу сигналу з роздільною здатністю 24 біт/96 кГц.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • технологія Apogee;

  • підтримка PureDigital;

  • якість низів та вокалу;

  • просте керування.

Мінуси:

  • не преміальна лінійка.

Як вибрати хороший мікрофон для ПК?

З умовними класифікаціями ми розібралися ще на початку рейтингу, але цього недостатньо, щоб зрозуміти, як вибрати мікрофон для певних завдань. Тут необхідно приділити увагу наступним характеристикам:

  1. Тип. Існують конденсаторні, динамічні та електронні мікрофони. Перші використовуються для експлуатації як у домашніх умовах, так і на студії. Вони добре працюють із вокалом. Є інструментальні та вокальні рішення. Для професіоналів ідеальним рішенням є конденсаторні лампові пристрої. Динамічні аналоги найчастіше використовуються для караоке. Найкращою стійкістю до шумів мають електронні вироби для виступів на сцені, але вони стоять набагато вище;

  2. Спрямованість. Від цього параметра залежить чутливість до розміщення звуку. Сьогодні важко розглядати актуальність кардіоїдних моделей, адже треба постійно говорити в одну точку. Ідеальним варіантом для професіоналів при цьому вважаються «вісімки» і всеспрямовані моделі, яким взагалі все одно, з якого боку ви говоритимете, і як часто джерело звуку зміщуватиметься;

  3. Харчування. Є фантомні та акумуляторні мікрофони;

  4. Звуковий тиск. Вимірюється у «дБ». Що показник, то краще. Середнім числом вважається 100-130 дБ;

  5. Розрядність. Є 16 Біт (для караоке та напівпрофесіоналів) та 32 Біт (професійні);

  6. Імпеданс. Від цієї характеристики залежить сумісність із ПК. Цей параметр є дуже важливим для професіоналів, але не для аматорських рішень;

  7. ФНЧ. Корисна опція, яка відповідає за фільтрацію низьких частот.

Який мікрофон краще купити у 2024 році?

Таким чином, ми розглянули досить широке коло приладів для різних цілей: від стримінгу до запису композицій на професійному рівні. Якщо не знаєте, який купити мікрофон в Україні, зверніть увагу на цілі та параметри, які ми описали (їх перелік далеко не остаточний), але для розуміння вистачить. Висновок від нашої редакції наступний:

  1. Хороша модель для подкастів – HyperX QuadCast;

  2. Кращий мікрофон для вокалу – Sennheiser MD 421 II;

  3. Якісний девайс для стрімінгу – Razer Seiren Mini;

  4. Напівпрофесійний мікрофон – Sennheiser MK 4;

  5. Недорогий, але хороший мікрофон для караоке – WSTER WS-858.

Список не є остаточним. Фактично всі моделі в ТОПі заслуговують на увагу серед цільової аудиторії користувачів.

Читайте також цікаві пропозиції, інформацію про знижки та акції.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
MC
My Choice@MyChoice

3.6KПрочитань
1Автори
4Читачі
На Друкарні з 23 червня

Більше від автора

  • Топ-10 кращих веб-камер – Рейтинг 2024 року

    Якщо з сучасними ноутбуками все передбачено в плані відео-спілкування та запису контенту, то зі стаціонарними ПК справи інакше.

    Теми цього довгочиту:

    Веб-камери
  • Топ-10 кращих VR-окулярів - Рейтинг 2024 року

    VR-окуляри повільно, але впевнено набувають популярності не тільки в ігровій індустрії, але і в галузі навчання, моделювання та в інших сферах життя суспільства.

    Теми цього довгочиту:

    Рейтинги
  • Топ-5 кращих SSD-дисків - Рейтинг 2024 року

    Безумовно, прогрес диктує повільний, але вірний перехід із HHD на SSD-накопичувачі, які набагато швидше. Разом з тим, власникам багатьох ПК, які збиралися раніше, складно скористатися цією пропозицією через застаріле складання.

    Теми цього довгочиту:

    Ssd

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається