Публікація містить рекламні матеріали.

Кращі сушарки для овочів (ТОП-6) - Рейтинг 2024 року

Лучшие сушилки для овощей

Сушені овочі та фрукти поступово заполонюють прилавки багатьох магазинів, що легко пояснити попитом на здоровий спосіб життя. Натомість зростає популярність техніки, що дозволяє готувати такі продукти харчування в домашніх умовах. У нашому рейтингу найкращих сушарок овочів та фруктів 2024 року ми поговоримо про особливості вибору таких винаходів, а також розглянемо добірку з найпопулярніших пристроїв у різних цінових категоріях.

Перед оглядом популярних моделей хотілося б розібратися з тим, які вироби дозволяють досягти поставленого завдання:

  1. Електричні духовки дозволяють готувати сушіння в низькотемпературному режимі (від 40 до 60 градусів), але такі шафи повинні підтримувати конвекцію. При цьому для виконання поставленого завдання потрібно від 3 до 5 годин, тому довгий час Ви не зможете готувати інші продукти харчування;

  2. Класичні сушарки – мають циліндричну форму, а розкладка ягід, фруктів чи овочів здійснюється ярусами. Такі вироби мають більш просту конструкцію та менш широку сферу застосування. Перевага за доступнішою ціною, але складні страви типу чіпсів з яблук або бананів за допомогою простої сушарки приготувати вкрай важко.

  3. Дегідратори – складніші вироби, що залучають безліччю автоматичних режимів роботи та якісними нагрівальними елементами. Продукти в таких пристроях розміщують на спеціальних перфорованих піддонах, тому фрукти можна нарізати тонкими скибочками.

Кращі сушарки для овочів та фруктів

Перед знайомством із цим сегментом техніки редакцією була куплена модель від Беломо, щоб зрозуміти сильні та слабкі сторони цієї категорії товарів.

В результаті стало зрозуміло, що недорогі сушарки мають кілька слабких сторін:

  1. Довго виконують поставлені завдання (рідко відповідає очікуванням покупців);

  2. Піддони найчастіше крихкі, швидко плавляться при роботі з великими обсягами продуктів харчування;

  3. Нагрівальні елементи слабо захищені від перегріву.

Враховуючи заявлені недоліки, ми вивчили весь ринок та виділили лідерів з урахуванням досвіду редакції та відкритих джерел інформації.

Esperanza EKD 002

Лучшие сушилки для овощей 2022 года

Ще одна недорога конвективна сушарка, потужності якої цілком вистачає для приготування різних фруктів та овочів у домашніх умовах. Лінійка Esperanza EKD 002 оснащується захистом від перегріву, міцними піддонами і має компактні розміри. Відразу обмовимо той факт, що в інструкції з експлуатації цього приладу заявлені цифри, що надихають, ніж на практиці. Тим не менш, говорити про те, що цей продукт дуже довго виконує свої завдання, ми також не можемо. Власне, непоганий результат легко пояснити нижнім розташуванням вентилятора за допомогою діапазону температур від 35 до 70 градусів. За один раз можна розмітити багато продуктів, як мінімум, для рядового користувача.

Магазин

Від 1 196 грн

STYLUS

Переглянути

Не завадить помітити, що сушарка оснащується прозорими стінками піддонів, що спрощує контроль над приготуванням продуктів. Багато користувачів використовують техніку для видалення води із злакових продуктів, ягід. Для м’яса цей прилад не ідеальний, на наш суб’єктивний погляд.

Плюси:

  • захист двигуна;

  • потужність 250 Вт;

  • прозорі лотки;

  • компактні піддони;

  • непогана місткість.

Мінуси:

  • сушить довше, ніж в інструкції.

Liberton LFD 5522

Лучшие сушилки для овощей 2022 года

Якщо ще не вирішили, яку вибрати бюджетну гарну сушарку для овочів в Україні середньої потужності для приготування овочів, фруктів або ягід, варто приділити увагу моделі Liberton LFD 5522. На вигляд можна зрозуміти, що виробник приділили належну увагу як дизайну, так і зборці винаходу . Діаметр використовуваних (досить якісних) піддонів становить 31,5 сантиметрів. Місткості вистачає для розміщення гарного врожаю (загальний об’єм понад 20 літрів). Виробник запевняє, що потужності вистачає для сушіння не лише овочів, а й прянощів, риби та м’яса. Очевидно, що з більш складними продуктами доведеться повозитися. Температура регулюється від 40 до 70 градусів. Є спеціальний режим LOW, що дозволяє запустити мінімальну температуру (навіть нижче за мінімальну порогову).

Магазин

Від 2 218 грн

STYLUS

Переглянути

Плюси:

  • стильний дизайн;

  • міцні піддони;

  • 7 рівнів;

  • відмінне складання.

Мінуси:

  • інтервал таймера 30 хвилин.

Gorenje FDK500GCW

Gorenje FDK500GCW

Список якісних бюджетних сушарок для овочів та фруктів поповнює модель серії Gorenje FDK500GCW, виготовлена відомим європейським брендом. Винахід приваблює гарною місткістю різних продуктів: від трав і горіхів, закінчуючи рябою і м’ясом. До складу цієї конструкції входить відмінний LED-дисплей, за допомогою якого можна точно контролювати температуру в діапазоні від +35 до +75 градусів з кроком 5 градусів. Крім того, цей дегідрат підтримує таймер, який можна налаштувати на роботу в діапазоні від 30 хвилин до 19,5 годин. Про завершення роботи техніки користувачів повідомляє спеціальний звуковий сигнал. Модель отримала чудові стінки, виконані з прозорих матеріалів. Тому легко контролювати процес приготування їжі. Потужності 450 Вт цілком достатньо для ефективної роботи.

Магазин

Від 2 034 грн

STYLUS

Переглянути

Плюси:

  • оптимальна потужність;

  • гарний таймер;

  • точність роботи;

  • відомий виробник.

Мінуси:

  • гучна модель.

Кращі сушарки овочів для дому

Очевидно, що для великих урожаїв овочів та фруктів необхідне потужне обладнання. З зрозумілих причин ми розділили наш рейтинг на класичні вертикальні сушарки та кубічні дегідратори. За допомогою останніх рішень можна не тільки робити фруктові чіпси та інші плодово-ягідні делікатеси, а й в’ялити м’ясо, рибу та інше. Загалом їх сфера застосування набагато більша, але далеко не всі такі товари відповідають очікуванням покупців. Тому орієнтувалися на надійні сушарки від відомих фірм.

Sencor SFD 6600

Лучшие сушилки для овощей 2022 года

Мабуть, найкращою сушаркою для приготування в’яленого м’яса в домашніх умовах, на наш погляд, є модель Sencor SFD 6600, що має цифрову систему керування та довговічними металевими полицями та нержавіючої сталі. Корпус цього квадратного дегідратора має 12 полиць із харчової сталі, яким не страшні дрібні механічні ушкодження. При цьому апарат не створює дискомфорту в роботі, тому що вентилятор працює дуже тихо, але ефективного для рівномірного розподілу тепла. Потужності достатньо для роботи не лише з фруктами, а й горіхами, м’ясом, рибою. Відгуки користувача прямо свідчать про ефективне відведення вологи з перерахованих продуктів харчування. Доступно 5 автоматичних програм, що дозволяють готувати різні продукти: від м’яса до спецій.

Магазин

Від 6 799 грн

TOUCH

Переглянути

Плюси:

  • є таймер;

  • добрий вентилятор;

  • 5 автоматичних програм;

  • відмінна виробник;

  • якість в’яленого м’яса.

Мінуси:

  • простий дизайн;

  • довжина кабелю 1,1 метра.

Profi Cook PC-DR 1218

Profi Cook PC-DR 1218

Якщо потрібна велика сушарка для овочів та фруктів, варто звернути увагу на лінійку Profi Cook PC-DR 1218, що підтримує таймер з програмуванням до 24 годин. Як Ви розумієте, йдеться про знамениту торгову марку, яка виробляє широкий асортимент техніки для їжі. Необхідно також відзначити, що модель має чіткий контроль температури в діапазоні від +35 до +75 градусів. Внутрішнього простору достатньо. Вміщується 6 лотків, виготовлених із нержавіючої сталі. Відзначимо рівномірне обдування камери, а також хороші системи захисту. Зокрема це стосується захисту техніки від перегріву.

Магазин

Від 10 817 грн

STYLUS

Переглянути

Плюси:

  • сфера застосування;

  • відмінний термостат;

  • досвідчений бренд;

  • цифровий екран;

  • якість збірки.

Мінуси:

  • не найкращий дизайн.

Rommelsbacher DA 1000

Лучшие сушилки для овощей 2022 года

Найкраща сушарка для овочів та фруктів 2024 року – це містка електрична модель серії Rommelsbacher DA 1000, що має LED-дисплей та великий вентилятор для рівномірного розгону тепла. Преміальний агрегат має металеві лотки, термін експлуатації яких обумовлений застосуванням нержавіючої сталі. Максимальна потужність приладу досягає 1000 Вт. Навіть із серйозними обсягами продуктів харчування цей пристрій справляється дуже ефективно на тлі дорожчих приладів. Відгуки покупців підтверджують, що цей дегідрататор добре підходить не тільки для фруктів, але і в’ялення птиці, риби та створення пряних трав. Максимальна температура може становити 70 градусів, а таймер встановлюється на 24 години.

Магазин

Від 23 750 грн

STYLUS

Переглянути

Плюси:

  • місткість сушарки;

  • відмінна комплектація;

  • якість піддонів;

  • надійний виробник.

Мінуси:

  • не виявлено.

Як вибрати хорошу сушарку для овочів?

Купуючи товар у хорошого виробника, який цінує свою репутацію, ви вже зводите ризики придбання неякісного товару до мінімуму. Проте, якщо не знаєте, як вибрати сушарку для дому, приділіть належну увагу наступним характеристикам:

  1. Оптимальна потужність – для класичних сушарок на 4-5 піддонів вистачає 350 Вт. Для дегідратів продуктивність може становити 500-1000 Вт, що залежить від місткості.

  2. Кількість піддонів – не варто гнатися за великою кількістю секцій, якщо у вас скромний урожай, оскільки велика кількість відділів передбачає наявність вагомої потужності. В іншому випадку, на верхніх ярусах овочі або фрукти будуть сушитися гірше. Звертайте увагу на інструкцію щодо розміщення різних типів продуктів харчування.

  3. Розташування вентилятора – у кубічних дегідраторах нагрівальний елемент знаходиться ззаду, як і в духових шафах, тому ТЕНу нічого не загрожує, оскільки сік не стікатиме вниз. Інша річ, якщо вибір упав на сушарку, в яких вентилятор може бути зверху або знизу. Останній варіант дешевше, але сік із соковитих продуктів може стікати вниз, і тут важлива наявність хорошого захисту. Вертикальні сушіння з верхнім розташуванням вентилятора коштують дорожче, і трапляються рідше. Маркетологи вміло користуються достоїнствами такої конструкції, але, на наш погляд, переплачувати за це не варто, якщо купуєте продукт хорошого бренду.

  4. Терморегулятор – без цієї функції не обійтись, оскільки для приготування різних продуктів необхідний різний градус. Оптимально, щоб можна було регулювати температуру в діапазоні від 30 до 70 градусів, але поріг може бути нижчим.

  5. Таймер – зручна та корисна опція, що дозволяє захистити пластмасові листи від перегріву.

  6. Рівень шуму – важливий параметр, оскільки багато товарів необхідно готувати протягом 48-72 годин. Оптимально до 45 дБ.

Який дегідрат краще купити у 2024 році?

Розмірковуючи на предмет того, яку купити сушарку для овочів та фруктів сьогодні, не варто забувати про різницю між вертикальними та кубічними різновидами техніки. Тут варто відштовхуватися від цілей покупки та вашого врожаю. Якщо необхідно періодично готувати корисні солодощі, немає сенсу орієнтуватися на великі і масивні квадратні блоки, які займають багато місця. Якщо ж хочете отримати смачне в’ялене м’ясо, то навряд чи будете задоволені результатом експлуатації циліндричної моделі. Наш висновок такий:

  1. Хороша бюджетна сушарка для пастили – BelOMO 67281;

  2. Недорога модель для великих обсягів фруктів – VINIS VFD-361;

  3. Кращий дегідратор за ціною та якістю – Concept SO-3000;

  4. Преміальна модель для в’яленого м’яса та риби – Rommelsbacher DA 1000.

Підписуйтесь на наші соціальні мережі, та слідкуйте за новинами, а також корисною інформацією щодо вигідних покупок.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
MC
My Choice@MyChoice

9.2KПрочитань
1Автори
7Читачі
На Друкарні з 23 червня

Більше від автора

  • Топ-5 кращих аерогрилів – Рейтинг мультипечей 2024 року

    Вибір якісної мультипічі потребує уваги до кількох ключових аспектів. По-перше, визначте обсяг: для великої сім'ї обирайте моделі на 5-6 літрів. Важливими є функції: наявність автоматичних програм (смаження, запікання, гриль) спростить процес.

    Теми цього довгочиту:

    Аерогрилі
  • Кращі лазерні принтери (ТОП-6) - Рейтинг 2024 року

    Перед тим, як розгляньте наш рейтинг кращих лазерних принтерів 2024 року, хотілося б відзначити, що цей вид оргтехніки відрізняється від аналогів меншою витратою матеріалів для друку, низькою вартістю витратних матеріалів...

    Теми цього довгочиту:

    Лазерні Принтери

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається