Вступ

Чи часто ви зустрічаєте подібні звинувачення у своєму оточенні? Можливо самі не рідко використовуєте цей термін? Сьогодні ми раз і назавжди допоможемо вам розібратись що він означає насправді, як проявляється і які ще є терміни з подібним визначення.

Що це таке?

Перш за все педофілія - це психічний розлад, який проявляється у дорослому віці. Спочатку це лише фантазії та перегляд подібного контенту, але вже ьлизько 25 років людина починає до дій та ексерементувати. Наголошую, що це є саме хворобою і її повинні діагностувати спеціалісти, бо далеко не всі, хто вчинив насильство над дітьми є педофілом/кою. У деяких випадках це відбувається під впливом алкогльного/наркотичного сп’яніння, а не через статевий потяг. А тепер поговоримо про сам розлад. Як вже було сказано вище, він дає про себе знати у зрілому віці, десь близько 16 років. Ці люди відчувають сексуальний потяг до дітей препубетатного віку або ж раннього пубертату (до 13-14 років включно), різниця у віці між жертвою та хворим має бути хоча б 5 років, не менше. Хоча загально цей термін використовується і до людей, які мають інтимні зв’зки з неповнолітніми, що не досягли віку згоди. Маю наголосити, що мова йде виключно про секс, романтичні почуття не мають ніякого відношення до цього розладу. Також існують деякі поняття дуже схожі до педофілії, проте мають деякі нюанси. Уточнюю, що вони лише можуть бути включеними до списку психічних розладів та хвороб, але наразі ними не є.

Ефебофілія - статевий потяг до неповнолітніх або тих, хто тільки вступає у доросле життя. Тобто люди віком від 15 до 19 років. Гебефілія - статевий потяг до дітей раннього пубертату (11-14 років).

У першому випадку це може бути цілком безпечно і нормально, бо все залежить від обставин. У другому ж так само сказати не можна, проте визначення того як класифікувати подібні дії також залежить від величезної кількості обставин. Якщо покопатись, то можна знайти десятки термінів у списку “сексуальні відхилення”. Більшість з них так само не є хворобами/розладами, проте читаючи пояснення виникає дуже багатсько запитань.

Причини виникнення

Достоменно невідомо що саме провокує появу цього розладу, проте доволі часто зустрічається таке, що педофіли самі зазнавали колись домагань, сексуальної наруги або ж зростали у неблагополучній сім’ї. Тобто колись давно травмовані діти виростають вже з певним світоглядом, який сформувався за ці роки. У дорослому віці вони залишаються незрілими, бо не мали можливості повноцінно подорослішати, через що можуть відчувати підвищенний інтерес до дітей, та й самі поводять по-дитячому. Зустрічаються випадки, коли педофіли/ки колекціонують іграшки, чим можуть і заманювати дітей, проте придбали вони їх не лише з корисливою метою, а й для себе, для душі.

Також, окрім втраченого дитинства, причиною такої поведінки не рідко стає шизофренія. За таких обставин людина не в силах контрролювати власні дії і піддається якщо не всім, то більшості бажань, включаючи сексуальні. Загалом шизофренія це про одержимість. Люди з цим захворюванням захоплені певною ідеєю/думкою настільки, що поринають у власний, вигаданий світ, який може бути дуже далеким від реальности. У цьому випадку особі буде байдуже на закони чи правила, адже у її світі вони можуть взагалі не існувати.

Цікавий факт, у медицині був випадок, коли педофілія виникла через пухлину у мозку. Рак був розсташований у правій частці орбіфронтальної кори, яка, як відомо, пов’язана зі судженнями, контролем імпульсів та соціальною поведінкою. На данний момент подібних випадків не було зафіксовано, проте не факт, що їх не було.

Чи є тут місце коханню?

Обговоривши цей розлад з медичної точки зору, пропоную перейти до того, що сам соціум вважає педофілією.

Велика різниця у віці між партнерами сприймається абсолютно по-різному і це залежить від оточення. Змінити думки людей ми не в силах, проте можемо подивитись на це під різними ракурсами. Чи буде вважатись педофілом старший партнер, якщо у стосунках проявлятиме виключно романтичні почуття, без натяку на секс? А якщо старший партнер взагалі є асекуальним? Вважати це нормальним чи ні вже право кожного, бо у таких випадках є надзвичайна кількість обставин, які сильно впливають на сприйняття такої пари, проте одна річ лишається незмінною.

Це не педофілія, адже вона передбачає хворий статевий потяг і аж ніяк не романтичні почуття чи стосунки.

Маю зауважити, що ми ні в якому разі не нормалізуємо чи виправдовуємо тих людей, які вступають у стосунки з дітьми і “перевчають” під себе або ж схиляють їх до інтиму маніпуляція. Мова йде саме про те, що ми повинні дивитись на всі обставини і брати їх до уваги, перед тим, як називати когось педофілом/кою. Але не забувайте, що це все одно залишається небезпечним для молодшого партнера. Також пропоную згадати про стосунки між підлітками. Загалом, нормальною різницею у такому випадку є до 2 років. Чому? Візьмемо дитину 12 років та 16. У першому випадку особа лише починає дорослішати, часто ще грає дитинство у дупі і впринципі можна “жити та насолоджуватись”, бо часу ще купа, а у 16, через тиск, все значно сумніше, бо людина ледь не зобов’язана готуватись до екзаменів, обирати університет, іноді ще й хвилюватись щодо сексу, адже віку згоди вже досягли і можна “жити майже доросле життя”. У той час, як умовні 22 та 26-річні не матимуть такої сильної відмінності у своєму світогляді, хоча тут все вже значно індивідуальніше. Звичайно, що вступати у стосунки підліткам ніхто не в силах заборонити і єдине, що ми можемо їм сказати, це удачі в отриманні власного, часом жахливого, досвіду.

Педофілія та орієнтації

Дуже хотіли б обговорити цю тему разом з вами, адже вона може дуже сильно вплинути на ставлення до ЛҐБТК+ спільноти. На жаль, у світі педофілів чимало, вони створюють спеціальні форуми, групи, аби мати можливість ділитись власними думками. І таким чином зародилась та популяризувалась ідея того, аби це визнали сексуальною орієнтацією. На їхню думку, якщо гомосексуальність прибрали зі списку хвороб та визнали як норму, то з ними може бути так само. У цьому є певна логіка, якщо відкинути принципи, обставини та нюанси. Представиники цієї ідеї навіть створювали власний прапор і якийсь час намагались вибороти своє “право кохати того, кого вони хочуть” у тіктоці, але закінчилось це все не на їхню користь. Чому ж вони не мають на це права? Бо всі представники сексуальних орієнтацій визнають вік згоди(16 років), на відмінну від педофілії. До того ж у випадку, наприклад, з ґеями, вони не можуть нанести ніяких травм своїм партнерами за нормальних обставин, у той час як будь-які інтимні зв’язки з дитиною можуть нанести глибоку травму, яку у майбутньому людині доведеться пропрацьовувати зі спеціалістом. Якщо копнути глибше, то можна дізнатись, що деякі педофіли вважають, що вони можуть займатись сексом зі власними дітьми, так скажімо, займатись сексуальною просвітою. Кому буде цікаво, можете прочитати інтерв’ю з такими людьми і краще зрозуміти їхню логіку та думки.

Висновок

До обговорення цієї теми, на жаль, ми будемо повертатись ще дуже багато разів, адже від усвідомлення та розуміння цього, залежать життя наших дітей, молодших братів/сестер або ж взагалі нас самих. Наразі педофіли не тільки ховаються десь у кущах під вашим будинком, а й полюють в інтернеті, через що рівень небезпеки стає ще більшим, адже всі ми розуміємо як легко тут брехати про себе. Будьте обережні, бережіть себе та рідних. Якщо ви стали жертвою збоченця/ки і відчуваєте, що вам потрібна психологічна допомога, радимо звернутись за безкоштовною консультацією до Teenergizer.

А більше цікавих статтей ви зможете знайти на П❍БAЛАКАЙМO.

Список джерел
  1. Вікіпедія
  2. Еспресо
  3. PubMed Central
  4. New Scientist
  5. Заборона
  6. канал Одеса. LIVE
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
tempura
tempura@weeiitt

879Прочитань
4Автори
7Читачі
На Друкарні з 13 серпня

Більше від автора

  • Хто я?

    Чи впевнені ви у тому, що ідентифікуєте себе правильно? Можливо в глибині душі ви сумніваєтесь? Ми постараємось допомогти вам зрозуміти наскільки великий спектр орієнтації існують, чим вони відрізняються та що взагалі з себе представляють.

    Теми цього довгочиту:

    Лґбт
  • Схуднути чи прийняти себе?

    Напевно кожна жінка хоча б раз задумувалась про те, аби схуднути. У нашому світі це вважається ідеалом краси, до якого всі повинні йти, не зважаючи ні на що. Але чи має це свої наслідки? Звичайно, так. І сьогодні ми про них поговоримо.

    Теми цього довгочиту:

    Фемінізм
  • Хто я?

    Чи впевнені ви у тому, що знаєте все про ЛҐБ? Можливо сьогодні нам вдасться похитнути вашу впевненість і допомогти дізнатись більш цікаві нюанси про базові орієнтації, а також, у майбутньому, знайти себе.

    Теми цього довгочиту:

    Сексуальні Орієнтації

Вам також сподобається

  • Вірш: «Остання цигарка»

    це була моя остання цигарка

    Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

    Теми цього довгочиту:

    Вірші
  • Love Is Not Enough

    Кохання величне. Кохання необхідне. Кохання прекрасне. Але кохання недостатньо.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія

Коментарі (3)

Чи є педофілом старшина запасу армії “рф” Аркадій Бабченко, який закликає відправляти українських дівчат з 15-и років у пологові будинки? Себто до сексу з 14-річними, 15-річними дітьми, можливо до зґвалтувань?

Чи якщо він патріот України, то це інше?

https://x.com/StarshinaZapasa/status/1794498042533646787

Вам також сподобається

  • Вірш: «Остання цигарка»

    це була моя остання цигарка

    Публікація містить описи/фото насилля, еротики або іншого чутливого контенту.

    Теми цього довгочиту:

    Вірші
  • Love Is Not Enough

    Кохання величне. Кохання необхідне. Кохання прекрасне. Але кохання недостатньо.

    Теми цього довгочиту:

    Психологія