Сови не те, чим вони здаються

«Твін Пікс» – чи не найскандальніший і загадковіший серіал 90-х. Як на мене, його першість досі не відібрали. За версією журналу Rolling Stone у 2019 році його визнано найстрашнішим серіалом. Таке собі поєднання сюрреалізму, символізму і містики. З великим наповненням, загадкою, яку складно усвідомити. І ще цей ліс з туманом… 🌲🌫Вперше «Таємний щоденник Лори Палмер», а з ним і «Спогади спеціального агента ФБР Дейла Купера» 🕵️‍♂️я прочитала підлітком за одну ніч)) «Нарешті, щось цікавеньке”, – подумала я. Здається там не було позначки 18+, хоча мала би бути як на мене.
Книга, написана Дж. Лінч та С.Фростом, була своєрідним спін-офом серіалу, який вийшов першим. Нетипово, адже, як правило, серіали знімають за мотивами книг, а не навпаки. Кілька років тому намагались відзняти продовження, однак доволі невдале. Із таємничого воно перетворилось на «дурнувате». Хай там як, для мене ця історія залишається найзагадковішою зі всіх, які мені доводилось читати/споглядати. Ребус без вирішення, без правильної відповіді. Хто ж таки вбив Лору Палмер? І хто був БОБом? Коли у автора і сценариста Девіда Лінча спитали, що значать таємні символи Твін Піксу, він сказав, що й сам не знає. Певне, знущається чоловік 😳 Недарма «Сови не те, чим вони здаються…» 🦉Це дійсно схоже на правду. А ви дивились/читали «Твін Пікс»? Зізнавайтесь. Там, на книжковому звороті ще була схема зв’язків між героями, пам’ятаєте?

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Юлія Етімгер
Юлія Етімгер@Y_Etimher

321Прочитань
1Автори
3Читачі
На Друкарні з 28 квітня

Більше від автора

Вам також сподобається

Коментарі (4)

Перший сезон - еталон. Жодної слабкої серії. А от другий поплив після, якщо не помиляюсь, конфлікту Лінча з ABC, і відходом Лінча з серіалу (там його, здається, лише перші серії і кінцівка). Ну а третій сезон - це типовий Лінч, треба якось вже буде на більш дорослу голову передивитись=)

Вам також сподобається