Кращі спінінги 2024 року (ТОП-5)

Зміст
Лучшие спиннинги 2023 года

Асортимент спінінгів з року в рік поповнюють нові рішення від відомих і початківців виробників даного виду інструментів. При цьому навіть «ноунейми» нерідко радують справді гідними рішеннями. Ви зможете в цьому переконатись у нашому рейтингу найкращих спінінгів 2024 року, складеного з урахуванням цікаво різних користувачів. У списку зможете виявити бюджетні та преміальні моделі для лову різних видів риб, у тому числі щуки. Спочатку варто розібратися з типом вудилища, від чого залежить цільове призначення:

  1. Вудилище спінінга – найпоширеніший варіант в силу широкої сфери застосування і можливості закидати приманку на вагому відстань. При цьому джиг витягується за допомогою котушки. Можна використовувати для лову хижих видів риб, незважаючи на коротку довжину вудлища (зазвичай до 3 метрів).

  2. Карпове вудлище – підходить спеціально для лову коропа. Вузька сфера застосування обумовлена тим, що така риба відрізняється суттєвою силою, незважаючи на невеликі габарити.

  3. Фідерне вудлище – використовується для лову риби, що мешкає на дні водойми. Для реалізації поставленого завдання використовується спеціальна годівниця під назвою фідер. Є сигналізація клювання.

Топ-5 спінінгів для лову риби

За типом конструкції такі вудилища прийнято умовно ділити на штекерні та телескопічні. Перші, як правило, коштують дешевше, оскільки складаються з кількох секцій – не найзручніший варіант, але його перевага у можливості далекого закидання. Наприклад, матчові, фідерні та спінінгові вудилища такого типу використовують під час змагань. Телескопічні спінінги збираються і це гарантує додатковий комфорт в рамках транспортування інструменту. Секції при цьому відрізняються різною товщиною. Варто зазначити, що в нашому рейтингу зібрані і недорогі, і професійні моделі, що дозволяють ловити різні види риб на різні наживки. При цьому, збираючи навіть дешеві моделі, ми приділили увагу можливість використовувати джиги.

SELECT Ritmix 702-UL-S

Лучшие спиннинги 2022 года

Відкриває Топ-5 спінінгів для лову на дрібні джиги відносно недорога, але хороша модель SELECT Ritmix 702-UL-S. Позиціонується як представник середнього класу, відноситься до надшвидких вудилищ. Тут реалізовано вклеєну вершину, чим можна пояснити щодо бюджетну вартість. Тим не менш, відгуки покупців вказують, що вона радує непоганою чутливістю, тому упустити клювання буде важко. Рукоять просунутого винаходу зроблена з довговічного матеріалу EVA, оснащеного гвинтовим утримувачем котушки. Вудлище виготовлене з карбону, тобто графіту.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • полегшені кільця;

  • низька ціна;

  • зручна рукоятка;

  • сфера застосування.

Мінуси:

  • дорожче за багатьох аналогів.

Favorite White Bird WBR1-802L-T

Лучшие спиннинги 2022 года

Немає жодних сумнівів у тому, що компанія Favorite є одним із найкращих виробників вудлищ, і бюджетний спінінг White Bird WBR1-802L-T яскраво підтверджує цей факт. Ця модель відноситься до універсальних інструментів із середньо-швидким строєм вудилища, акцентованим на лов джигом, а також твічінгом. Втім, користувачі не будуть розчаровані, використовуючи ривкові воблери та інші види насадок. Вудлище виготовлене з карбону, має тривалий термін експлуатації, як і ручка пробкового типу. Необхідно відзначити відмінну якість вершини (тут вона порожня), яка забезпечує рибалку високим рівнем чутливості. Відзначимо дуже комфортну та зносостійку ручку з поролону.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • якість виконання;

  • термін використання;

  • чутлива вершина;

  • вставки з карбіду.

Мінуси:

  • не виявлено.

Shimano Vengeance CX Spinning 270XHC

Лучшие спиннинги 2022 года

Найкращий спінінг 2024 року у співвідношенні ціна/якість – це модель Shimano Vengeance CX Spinning 270XHC, представлена як вудлище середньо/швидкого ладу. Саме ця модель відмінно підходить для лову мікроджиг. Бланки при цьому виготовлені з високоякісного графіту японського виробництва. На конструкції можна виявити довговічні та надійні кільця та вершину. Зазначені деталі відрізняються просунутими вставками SIC, які укладені у зручні оправи. Це говорить про мінімум перехльостування навіть при експлуатації тонких шнурів плетеного типу. Враховуючи репутацію виробника та матеріали сумніватися у раціональності цього товару не доводиться.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • якість кілець;

  • добрий матеріал;

  • досвід виробника;

  • відгуки користувачів;

  • дорогі деталі.

Мінуси:

  • не виявлено.

Favorite Blue Bird BB1-762UL-T

Лучшие спиннинги

Поповнює список хороших моделей спінінгів преміальна модель від Favorite Blue Bird BB1-762UL-T. Виробник оснастив новинку покращеними бланками, що відрізняються чудовою чутливістю. При цьому примітним є високий показник жорсткості. Бланки калібровані за вагами. До того ж, модель отримала якісну косметику, яка приваблює преміальним зовнішнім виглядом. Довжина вудлища менше 240 сантиметрів, що суперечить назві рубрики, але ми не могли не відзначити надзвичайно хороші параметри моделі. Зокрема це стосується відмінної вершини преміум класу типу Tubular Tip.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • клас extra fast;

  • добра вершина;

  • багато відгуків;

  • якість деталей.

Мінуси:

  • максимальна довжина.

G.Loomis Trout Series TSR862-2 GLX

Лучшие спиннинги

Кращий спінінг 2024 року для щуки – це модель G.Loomis Trout Series TSR862-2 GLX, розроблена інженерами відомого виробника. Ця серія включає досвід спортсменів та видатних рибалок, що проглядається в кожній деталі вудлища. Модель підходить для експлуатації дрібних воблерів, а також просунутих блешень-вертушки. Незважаючи на складність конструкції і вартість, виробник запевняє, що впоратися з експлуатацією цього інструменту зможе навіть користувач-початківець. Зазначені дані підтверджуються наявністю вершини. Надшвидке вудилище має 2 секції, а робоча довжина виробу сягає майже 220 сантиметрів. Основа виготовлена з графіту.

Дивитись ціни та модифікації

Плюси:

  • зручна конструкція;

  • модернізовані кільця;

  • невелика вага;

  • термін служби інструмента;

  • надійний виробник.

Мінуси:

  • не виявлено.

Як правильно вибрати спінінг для лову риби?

Визначившись з типом вудлища та типом конструкції, варто приділити увагу ряду інших параметрів, якщо не знаєте, як вибрати спінінг для лову риби. А саме:

  1. Буд вудилища – цей параметр описує загальну жорсткість, а також пружність бланка вудилища (її робочої частини), і на практиці уособлює тип вигину, а також випрямлення. Важливі параметри щодо закидання. Говорячи про точні цифри, можна відзначити, що до швидких рішень належать інструменти, що підтримують вигин у 1/3 довжини.

  2. Клас вершинки – кінчик вудилища може бути виконаний у двох варіантах: вклеєна (Solid Tip) та порожниста (Tubular Tip). Перша позбавлена порожнин, і зазвичай виготовляється з карбону, тому підходить для джиги чи мікроджиги. Порожня вершинка жорсткіша, тому краще підходить для лову риби твічингом.

  3. Максимальний кастинг – мова йде про максимальне навантаження, включаючи грузила, приманку та інше, з якими може справлятися вудилище.

  4. Мінімальний кастинг – вказує на мінімальну вагу деталей, з якими може справлятися вудилище, від чого залежить точність, типу риболовлі та інше.

  5. Тип кілець – через ці елементи конструкції пропускається волосінь, що йде від котушки. Важливо, щоб вона не сплутувалася і не прилипала до конструкції. Тому від якості конструкції залежить зручність у використанні.

  6. Кількість секцій – варто відзначити, що найпопулярніші спінінги мають по дві секції, що говорить про високу міцність, але такі моделі важать більше і менш зручні в перенесенні, ніж аналоги з великою кількістю секцій. /li>

  7. Робоча довжина – важливий параметр для лову риби з човна. Вибір залежить від умов експлуатації техніки.

Поради щодо вибору та експлуатації вудилища

  • як підібрати волосінь під спінінг? Як правило, тест з ліски вказується виробником у вигляді діапазону фунтів. Наприклад, від 10 до 15. Тут варто враховувати, що 1 фунт складає 454 грами. Розривна здатність волосіні при цьому повинна знаходитися в діапазоні можливостей спінінга.

  • який матеріал спінінга кращий? Якщо на початку 20 століття найчастіше використовували скловолокно, то на зміну цьому прийшов композитний матеріал, який може включати різноманітні суміші, включаючи скловолокно та вуглеволокно. Перший матеріал менш чутливий до ударів, але міцний. У свою чергу, вуглеволокно гарантує хорошу стійкість на вигин, але відрізняється крихкістю. Пропорції можуть бути різними, тому перед покупкою кожної моделі необхідно уточнювати цей момент у виробника.

  • які ручки вудилища? Найчастіше у продажу зустрічаються спінінги з пробковою та поролоновою ручками. Перші виготовлені з натуральної пробки, що передбачає невелику вагу, збереження тепла на холоді. Як правило, таким матеріалом вирізняються преміальні моделі. Бюджетні спінінги виготовлені з EVA (поролон), які не бояться морської води.

  • як вибрати спінінг на щуку? Для цього виду риби використовуються преміальні спінінги з пробковою ручкою, тому що їй не страшна дія солоної води, а на холоді важливо зберегти тепло рук. Якщо йдеться про лов з човна, то ніяк не обійтися без силового «прута». Щодо тестів, то верхня планка має бути з певним запасом – хоча б на 1/4 більше, ніж вага блешні або воблера.

Які спінінги вважаються найкращими у 2024 році?

Як правило, початківцям немає ніякої необхідності гнатися за дорогими снастями. Особливо якщо плануєте полювати на щуку – тут потрібен досвід, і він приходить з часом. Відразу навряд чи вдасться підібратися відмінний інструмент під себе. У нашому рейтингу представлені різні моделі для використання певних наживок. Якщо не знаєте, який купити спінінг, зверніть увагу на спілкування з консультантами, вони повинні допомогти зі збірною потужного рішення для виконання вузьких завдань. Підіб’ємо підсумки на предмет лідерів:

  1. Хороший бюджетний спінінг – SELECT Ritmix 702-UL-S;

  2. Найкраще вудлище у співвідношенні ціна/якість – Shimano Vengeance;

  3. Збалансований спінінг для твітчингу – Maximus Advisor MJSSA23MH;

  4. Хороший інструмент для лову щуки – DAM Effzett Yagi ’19 Light Jig 240-18.

Не забувайте підписуватись на наші соціальні мережі, нам це потрібно!
Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
Шопоголік
Шопоголік@Cina

Огляди товарів

141.7KПрочитань
2Автори
30Читачі
На Друкарні з 17 квітня

Більше від автора

  • Топ-10 зимових жіночих курток - Рейтинг 2024 року

    Вибір ідеальної куртки для жінок — це не просто питання стилю, а й комфорту та функціональності. У 2024 році модні тренди продовжують дивувати, пропонуючи безліч варіантів — від класичних моделей до новаторських рішень з використанням сучасних матеріалів.

    Теми цього довгочиту:

    Жіночі Куртки
  • Кращі зимові шини для автомобілів (ТОП-14) - Рейтинг 2024 року

    Через те, що в нашому рейтингу найкращих зимових шин 2024 року для автомобілів представлена гума для різних типів транспортних засобів, вважаємо, що спочатку потрібно поговорити про види типорозмірів.

    Теми цього довгочиту:

    Шини

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається