Публікація містить рекламні матеріали.
Индикация HD650 на 1 ТБ

ADATA HD650 – бюджетний зовнішній жорсткий диск із прогумованим корпусом та частотою обертання шпинделя 5400 оборотів на хвилину. Безперечно, це хіт продажів, що підтримує USB 3.2. При цьому відома тайванська компанія подбала про відмінну ергономіку пристрою і надала 3 роки гарантії на свою техніку. В огляді HDD ADATA HD650 ми протестуємо версію на 1 терабайт пам’яті.

Перше, що впадає у вічі, так це компактні розміри зовнішнього диска. Він трохи ширший за середньостатистичний смартфон, і значно менше у висоту. Габарити складають: 121 на 81 на 21 міліметр.

Магазини

Посилання та ціни

STYLUS

Купити за 2581 грн

ЦИФРА

Купити за 2533 грн

Комплектація HDD від A-Data

Комплектация ADATA HD650 на 1 ТБ

З коробки ми отримуємо сам жорсткий диск, комплектний кабель та інструкцію. У ній представлені посилання на фірмовий сайт ADATA, де можна зареєструвати пристрій та завантажити фірмове ПЗ (безкоштовно) для резервного копіювання даних за розкладом.

Однією із переваг цього жорсткого диска є підтримка кабелю USB 3.2 Gen1, який забезпечує високу швидкість передачі даних.

Є зворотна сумісність із USB 2.0. Однак для цього доведеться докупити Y-подібний кабель, і швидкість вже не буде такою блискавичною, як ви розумієте.

Корпус зовнішнього жорсткого диска

В огляді диска ADATA HD650 на 1 ТБ на окрему увагу заслуговує сам корпус пристрою, який отримав прогумовані накладки, які повинні поглинати вібрації при падінні. Виглядає модель дійсно надійно, хоч на цих протиударних накладках з гуми швиденько накопичується пил.

Корпус с резиной ADATA HD650

При підключенні зовнішнього диска в зоні розташування інтерфейсу світиться індикатор, що підсвічує синім кольором готовність зовнішнього HDD до роботи.

Таким чином, резюмуємо, що пристрій дуже легкий (близько 200 грамів), компактний і має захист від механічних ударів. Його зручно транспортувати, кабель теж короткий, але виглядає довговічним через хороше обплетення.

Тестування HD650 на 1 Терабайт

Тесты HD650

За замовчуванням у нас встановлена NTFS, і можна користуватися HDD з коробки, якщо у вас є Windows 7, і пізніші версії ОС. Модель сумісна з Linux Kernel (2.6 та вище), але для Mac OS доведеться форматувати.

Сам виробник позиціонує цей зовнішній диск як чудове рішення для геймерів, адже він сумісний з консолями, і може використовуватися як альтернативне джерело для зберігання важких файлів.

У цього HDD-диска необмежена сфера застосування: від зберігання сімейних архівів до робочих процесів.

Є безкоштовний софт: підключіть диск, зайдіть на сайт за посиланням вище, зареєструйтесь та завантажте утиліту.

Корисна річ, якщо треба регулярно робити резервне копіювання даних. А тепер переходимо до тестів ADATA HD650 на 1 терабайт. Для цього ми використали бенчмарк HD Tune Pro.

Звідси випливає, що для 5400 оборотів шпинделя, HDD дуже хороша продуктивність. Тестували на ноутбуці середньої потужності за сьогоднішніми мірками.

В результаті з’ясували, що середня швидкість читання становить 112,1 Мб/с. Файл на 1 Гб було перенесено за лічені секунди.

Висновки про ADATA HD650

Наприкінці огляду ADATA HD650 (версія на 1 ТБ) можна відзначити лише те, що це один із найкращих жорстких дисків на ринку за свою вартість. Модель уособлює надійність у кожному аспекті, що підтверджується багаторічним досвідом роботи тайванської компанії. Удароміцний корпус приваблює скромними розмірами та невеликою вагою. У комплект входить технологічно просунутий кабель, що гарантує високу швидкість передачі даних, висока продуктивність. Можна чіплятися до того, що на гуму швидко осідає пил або, що немає захисту від вологи та пилу, але цього робити не будемо. Чому? Тому що це фактично ідеальна покупка за свою вартість.

Плюси:

  • висока швидкість читання;

  • прогумований корпус;

  • надійний виробник;

  • доступна вартість;

  • є кабель USB 3.2 Gen1;

  • безкоштовний софт.

Мінуси:

  • ні.

Поділись своїми ідеями в новій публікації.
Ми чекаємо саме на твій довгочит!
MC
My Choice@MyChoice

3.6KПрочитань
1Автори
4Читачі
На Друкарні з 23 червня

Більше від автора

  • Топ-10 кращих веб-камер – Рейтинг 2024 року

    Якщо з сучасними ноутбуками все передбачено в плані відео-спілкування та запису контенту, то зі стаціонарними ПК справи інакше.

    Теми цього довгочиту:

    Веб-камери
  • Топ-10 кращих VR-окулярів - Рейтинг 2024 року

    VR-окуляри повільно, але впевнено набувають популярності не тільки в ігровій індустрії, але і в галузі навчання, моделювання та в інших сферах життя суспільства.

    Теми цього довгочиту:

    Рейтинги
  • Топ-5 кращих SSD-дисків - Рейтинг 2024 року

    Безумовно, прогрес диктує повільний, але вірний перехід із HHD на SSD-накопичувачі, які набагато швидше. Разом з тим, власникам багатьох ПК, які збиралися раніше, складно скористатися цією пропозицією через застаріле складання.

    Теми цього довгочиту:

    Ssd

Вам також сподобається

Коментарі (0)

Підтримайте автора першим.
Напишіть коментар!

Вам також сподобається